Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt voor phishingmail

Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt voor phishingmail

Het ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt via Twitter voor een phishingmail die wordt rondgestuurd en claimt dat de ontvanger zijn “jaarlijkse terugbetaling” nog niet heeft opgevraagd. “Er gaan momenteel veel valse e-mails rond, zogenaamd verstuurd vanuit de Rijksoverheid. In de mail wordt gesteld dat “u in aanmerking komt voor een terugbetaling op uw jaarlijkse verzekeringskosten”. Dit is een phishing mail”, aldus het ministerie.

“Voor ondernemers, bedrijven, senioren, ZZP’ers, gezinnen, culturele instellingen en sportorganisaties die telkens de verzekeringskosten moeten betalen hebben wij een terugbetaling klaargezet. Druk op “Terugbetaling opvragen” u wordt dan doorverwezen”, zo laat de e-mail weten. De link in het bericht wijst echter naar een malafide website die slachtoffers geld afhandig probeert te maken. Het ministerie adviseert personen die het bericht ontvangen om dit bij de Fraudehelpdesk te melden. Daar is ook al een voorbeeld van de e-mail te vinden.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/755558/Ministerie+van+Justitie+en+Veiligheid+waarschuwt+voor+phishingmail?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.