Moederbedrijf Lidl start met aanbieden clouddiensten aan bedrijven en overheden – Computer – Nieuws

Moederbedrijf Lidl start met aanbieden clouddiensten aan bedrijven en overheden – Computer – Nieuws

Dat maakt helemaal niets uit.

AWS en Amazon staan onder controle van de Amerikaanse overheid, en daarmee onder controle van nogal enge wetgeving. Een juridisch bevel onder gag order is voldoende om de bedrijven te dwingen wat dan ook te doen, inclusief spioneren en saboteren van alles wat op de platforms draait.

Dat de “data in Europese datacenters staat” maakt natuurlijk ook niet uit, geografische spreiding heeft geen enkele betekenis bij veiligheid op internet.

En tot slot is er nog het gevaar dat de VS kan dreigen met het van de ene op de andere dag bannen van gebruik van hun clouddiensten, als onze overheden niet gehoorzaam genoeg zijn.

Kortom: Dat verschillende Nederlandse gemeenten, overheidsinstellingen, en voor de veiligheid van ons land belangrijke bedrijven gebruik maken van Amerikaanse clouddiensten is een gevaar en een schandaal. De recentelijk veelbesproken afhankelijkheid van Russisch gas valt er compleet bij in het niet.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196182/moederbedrijf-lidl-start-met-aanbieden-clouddiensten-aan-bedrijven-en-overheden.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.