Mojang brengt losse bètatest-app uit voor Minecraft: Bedrock Edition – Gaming – Nieuws

Mojang brengt losse bètatest-app uit voor Minecraft: Bedrock Edition – Gaming – Nieuws

Mojang heeft de Minecraft Preview-app uitgebracht voor de Bedrock-versie op Xbox, Windows 10/11 en iOS. Hierin kunnen Bedrock-eigenaars nieuwe functies testen die nog niet uit zijn, zonder dat ze heen en weer hoeven te schakelen tussen de bètaversie en de huidige versie van het spel in de Xbox Insider Hub-app.

De Minecraft Preview-app is ontworpen om de huidige versie van Bedrock en de bètatestversie volledig gescheiden te houden, schrijft Mojang. Dit betekent dat je de versies los van elkaar kan spelen op hetzelfde platform. Eerst moesten Bedrock-spelers de Xbox Insider Hub downloaden en zich aanmelden voor het Minecraft Beta-programma. Dan zou hun versie van Minecraft Bedrock worden overgeschakeld naar de bètaversie. Als ze terug wilden naar de nieuwste Bedrock-versie, dan moesten ze weer terugschakelen in de Insider Hub.

Doordat de versies van elkaar zijn gescheiden, ontbreken er bepaalde functies in de Preview-versie. Zo zijn onder meer de multiplayermodus, achievements en de marktplaats uit de gewone Bedrock-versie niet beschikbaar in Minecraft Preview.

Mojang wil met de Minecraft Preview-app hun Bedrock-bètaprogramma uitbreiden naar meer platforms. Dat is nu nog beperkt tot Xbox, Windows en Android. Het huidige bètaprogramma is voorlopig nog beschikbaar op deze platforms, maar wordt op den duur vervangen door Preview.

De Preview-app is gratis beschikbaar voor degenen die Minecraft: Bedrock Edition hebben op iOS en Windows 10/11. PC Game Pass-abonnees en Xbox Game Pass Ultimate-abonnees krijgen ook gratis toegang tot de app op Windows. De Xbox-versie van Preview is nu alleen nog beschikbaar voor leden van het Xbox Insider-programma.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194760/mojang-brengt-losse-betatest-app-uit-voor-minecraft-bedrock-edition.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.