Mozilla brengt honderdste versie Firefox uit met HTTPS-only voor Android

Mozilla brengt honderdste versie Firefox uit met HTTPS-only voor Android

Achttien jaar na de release van Firefox 1.0 heeft Mozilla vandaag Firefox 100 uitgebracht. Naast het verhelpen van verschillende kwetsbaarheden bevat de Androidversie ook een HTTPS-only mode die ervoor zorgt dat websites alleen via https worden benaderd en standaard staat ingeschakeld. Wanneer een website geen https gebruikt krijgen Androidgebruikers een waarschuwing en moeten ze een extra handeling uitvoeren om de htttp-website te bezoeken. Gebruikers kunnen de HTTPS-only mode ook uitschakelen.

Verder zijn er met de lancering van Firefox 100 negen kwetsbaarheden in de browser verholpen die onder andere spoofingaanvallen mogelijk maken alsmede de browsegeschiedenis kunnen lekken. Volgens StatCounter heeft Firefox een wereldwijd marktaandeel van 3,4 procent. Op de desktop is dit bijna acht procent. Onder Nederlandse desktopgebruikers maakt 8,3 procent gebruik van Mozillas browser. Updaten naar de nieuwste Firefox-versie kan via de automatische updatefunctie of Mozilla.org.

Bron: https://www.security.nl/posting/752365/Mozilla+brengt+honderdste+versie+Firefox+uit+met+HTTPS-only+voor+Android?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.