Mozilla maakt broncode voor “privacyvriendelijke vpn-marketing” open source

Mozilla maakt broncode voor “privacyvriendelijke vpn-marketing” open source

Op internet zijn talloze websites te vinden die vpn-providers beoordelen en voor het doorlinken naar de betreffende aanbieder betaald krijgen. Eén van de problemen bij “affiliate marketing” is dat wanneer gebruikers een referral link openen er attributie plaatsvindt zodat de betreffende uitgever, website of influencer kan worden betaald voor het doorsturen van de gebruiker naar de vpn-provider. Tijdens deze transactie wordt door een derde partij, een affiliate netwerkpartner, informatie verwerkt zoals een ip-adres en andere data over de gebruiker.

Mozilla biedt sinds enige tijd ook een vpn-dienst aan, maar zag de huidige affiliate marketing naar eigen zeggen als probleem. Daarom heeft het een privacyvriendelijke oplossing ontwikkeld waarbij alleen de noodzakelijke data wordt verzameld om de betreffende netwerkpartner te kunnen belonen, zonder dat hierbij het ip-adres van de gebruiker lekt.

Daarnaast laat Mozilla een waarschuwing zien wanneer gebruikers via een affiliate partner op de Mozilla-site terecht zijn gekomen en biedt vervolgens een opt-out zodat er geen data wordt verzameld. De software die Mozilla voor de affiliate marketing gebruikt is open source en via GitHub beschikbaar, wat volgens het softwarebedrijf voor transparantie moet zorgen.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/755488/Mozilla+maakt+broncode+voor+%22privacyvriendelijke+vpn-marketing%22+open+source?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.