Mozilla overweegt Windows 7-support voor Firefox augustus 2023 te stoppen

Mozilla overweegt Windows 7-support voor Firefox augustus 2023 te stoppen
Door Anoniem:

Door Anoniem: Slechte zaak om van Mozilla om Windows 7 überhaupt nog na 10 januari te ondersteunen. Zo wordt het gebruik van een niet langer veilig besturingssysteem in de hand gewerkt.

Genoeg software zal Windows 7 gebruikers in de steek laten na die datum.
Maar het lijkt mij wel handig als (in die overstap-periode) FireFox een veilige browser biedt om de nieuwe computer te kunnen kopen.
Dit is niet het in de hand werken van een onveilig systeem, het is gebruikers de kans bieden om een veilige browser te gebruiken om die overstap te maken.
Gebruikers zijn waarschijnlijk al op de hoogte van de EOL voor Windows 7, en mogelijk dat ze de hardware prijzen nog net even proberen uit te wachten.
Genoeg spul zal in de maanden na EOL stuk gaan.
Hulde voor FireFox als ze besluiten om nog net even door te zetten met het bieden van een veilige browser.

Er zijn vrijwel geen consumenten met ESU contracten dat is allemaal gericht op Enterprise en embeded market zoals bij geldmachines via een Ecosystem Partner Servicing Offering (EPSO) Als consument wordt je ook niets uitgelegd over ESU inkoop enkel zakelijke markt is benaderd vanuit sales en uiteraard IT professionals, intereseerde wisten ervan door de berichtgevingen te volgen.

Daarnaast moest je minimaal ervoor Pro of Enterprise licentie hebben. En de inkoop voor de gehele 3 jaar (want je moet elk jaar inkopen dat je gebruik maakt) is 490 dollar per hardware unit. Voor dat geld heeft een consument een nieuwe desktop met w10 of w11.

Voor consumenten is Windows 7 dan ook al EOL sinds 14 januari 2020 zoals in bericht aangegeven. De overstap periode voor consumenten was dan ook in 2019 en voor zakelijk uiterlijk 2022 qua opstart van de transitie.

Firefox of een andere browser is geen essentieel onderdeel van een transitie project W7 -> W10, W11 Je hebt je browser niet nodig ervoor. Mozilla draagt echter geen verantwoordelijkheid over slechte beslissingen van gebruikers die gebruik blijven maken van de omgevingen as is maar kan ook niet zeggen hulde voor een commercieel gericht bedrijf wat enkel denkt aan hun marktpositie.

Dat is ook de reden waarom er gesproken wordt over productbeslissing dit gaat niet over goodwill dit is bedrijfsbelang het gaat namelijk om ongeveer 15 % van hun browsermarkt.
https://data.firefox.com/dashboard/hardware

Bron: https://www.security.nl/posting/772521/Mozilla+overweegt+Windows+7-support+voor+Firefox+augustus+2023+te+stoppen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.