Mozilla roept op tot grote schoonmaak van socialmedia-accounts

Mozilla roept op tot grote schoonmaak van socialmedia-accounts

Mozilla roept gebruikers van socialmediaplatforms op om een grote schoonmaak van hun accounts te houden en ongebruikte accounts te verwijderen. De Firefox-ontwikkelaar heeft zich de afgelopen jaren geregeld uitgesproken tegen de macht van big tech-bedrijven en invloed van socialmediaplatforms. Zo kwam het onder andere met een Firefox-extensie om tracking door Facebook te beperken.

Nu spreekt Mozilla zich uit voor een grote online schoonmaakactie, waarbij het gebruikers uitlegt hoe ze bijvoorbeeld hun Facebook- of Instagram-accounts kunnen verwijderen. “Net als andere diensten die aan je verdienen, in dit geval je gebruikersgegevens, maken social media en andere online platforms het lastig om te vertrekken”, aldus Mozillas Kristina Bravo. Om gebruikers hierbij te helpen heeft Mozilla een uitleg online gezet voor het verwijderen van accounts op Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram, Google, TikTok, Spotify en Amazon.

Bron: https://www.security.nl/posting/751324/Mozilla+roept+op+tot+grote+schoonmaak+van+socialmedia-accounts?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.