‘Multiplayer’-tags op Steam-winkelpagina’s Dark Souls-games zijn weg – update – Gaming – Nieuws

‘Multiplayer’-tags op Steam-winkelpagina’s Dark Souls-games zijn weg – update – Gaming – Nieuws

From heeft altijd moeite gehad om hun spellen te fixen. Vooral voor de pc
DS1 is gefixed door de spelers, hogere resolutie, framerate, Blight town, de lava lava in lost izalith, shaders, betere textures, zelfs extra features zoals randomizers en total conversion mods worden door de spelers gemaakt, etc.
De “Among Us en Halo” mods van inferno zijn een mooi voorbeeld.
From heeft toegegeven dat lost izalith niet naar wens is maar omdat ze de dev die daar verantwoordelijk voor was niet onder de bus willen gooien, hebben ze nooit iets gedaan aan die map.
Het zit niet in die (bedrijfs) cultuur om achteraf te gaan knutselen aan hun eigen code, ze maken liever een nieuw spel met een nieuw likje verf, we zien regelmatig dat oude, geschapte elementen terugkomen in een nieuwe vorm. Ook dit keer zagen we oude code uit ds3 opduiken in Elden Ring.
De remaster is niet door From software gemaakt maar door Virtuos. Buiten een paar kleine fixes zoals een extra bonfire bij een populaire blacksmith, de mogelijkheid meerdere items tegelijk te gebruiken en de mogelijkheid om met 6 man online te spelen, bood het weinig nieuws, de rest was al flink wat jaar geleden door spelers geregeld.
Als Virtuos wel flinke veranderingen had uitgevoerd dan kan dat een belediging zijn geweest voor de dev die daar oorspronkelijk aan heeft gewerkt.

De keuze om multiplayer op deze wijze met elkaar te laten verbinden zou wel eens kunnen komen doordat de problemen die ze ondervonden bij demon souls, toen werd aangekondigd dat de servers doen gingen was de reactie van fans was zo groot dat men de servers langer online heeft gehouden dan de bedoeling was. Door spelers met elkaar te laten verbinden zou men daar achteraf geen problemen mee hebben. Dit opende de deuren voor hackers en modders op de pc waar From-soft nooit iets mee gedaan heeft. Een vreemde oplossing vanuit mijn eigen ervaring, de meeste MMO RPG’s die ik gespeeld heb gebruiken juist eigen servers om dit te voorkomen, je data word daar opgeslagen, je kan dus niet zomaar je stats wijzigen en als er klachten zijn kunnen de devs gelijk meekijken naar wat er (is) gebeurd.

Een groot nadeel van From-softs ontwerp is de mannier waarop de mechanics en items samenwerken. Items met een damage boost werken vaak goed samen. Een ervaren speler kan puur door de beste items te spawnen een enorme schade dien aan spelers die net nieuw zijn, ongeacht hoe goed beide partijen spelen.
En dan hebben we het nog niet over alle glitches die From nooit patched zoals weapon swapping waardoor je een wapen met een grote schade zoals een greatclub de veel snellere move set geeft van bijvoorbeeld een rapier.
Een ervaren speler die van te voren in de code duikt kan de meeste gekke rottigheid uithalen. En dat trekt weer allerlei rottigheid aan.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195414/multiplayer-tags-op-steam-winkelpaginas-dark-souls-games-zijn-weg.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.