Musk wil Twitter-overname pauzeren vanwege onduidelijkheid over spamaccounts – IT Pro – Nieuws

Musk wil Twitter-overname pauzeren vanwege onduidelijkheid over spamaccounts – IT Pro – Nieuws

Mensen hier blijven vallen over twitter vs. Musk en dat hij hier niet onderuit kan, in de voet geschoten, gaat hem een miljard kosten hihihihi.
Dit is veel groter voor twitter. Twitter heeft jarenlang op basis van hun eigen statements en schattingen advertenties verkocht aan grote bedrijven. Met de belofte dat ze x mensen kunnen bereiken waarvan maar y% bot accounts.
Als nu, nadat Musk al dan niet de vuile was aan het licht brengt, blijkt dat het aantal bot accounts veel hoger was en nog erger, dat Twitter dat stiekem ook wel wist, dan is het heel goed mogelijk dat ze de deur open zetten voor vervolging door die adverterende bedrijven. Of dat daadwerkelijk mogelijk is en wat de advertentiecontracten waren weten we niet, maar wat we wel weten is dat Amerika een aanklaagcultuur heeft en dat als er een kans is, dat bedrijven die zullen grijpen.

Wat dat eventueel betekent voor Musk als de overname doorgaat is een vraag voor hem. Maar Musk heeft wel wat contractjes onderzocht in zijn leven en bovendien een leger aan dure advocaten. De grootheidswaanzin van tweakers dat ze hier, met 0 contractinformatie, wel even weten te vertellen wat hij goed en fout doet is zowel hilarisch als een beetje triest.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197602/elon-musk-wil-twitter-overname-pauzeren-rondom-onduidelijkheid-over-spamaccounts.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.