Nabu Casa komt met USB-stick Home Assistant die Zigbee en Thread ondersteunt – Computer – Nieuws

Nabu Casa komt met USB-stick Home Assistant die Zigbee en Thread ondersteunt – Computer – Nieuws

Mijn huis draait al een flink aantal jaren op HA (na verschillende alternatieven gebruikte te hebben), dus ben er toch wel fan van. En de laatste releases is er inderdaad weinig kapot gegaan na een update. Toch moet ik toegeven dat je altijd erg goed naar de release notes moet kijken voordat je op de update knop drukt. Dit is niet alleen een best practice, maar ook vaak een must om niet na reboot onverwachte problemen tegen te komen.

Er worden zo nu en dan zaken deprecated gemaakt om vervolgens een aantal releases later volledig uit de standaard ondersteuning te verdwijnen. Ok, het is onderdeel van het gelijktrekken van bepaalde concepten, terminologie en implementaties, maar toch is het vervelend als het jouw (soms wat verouderde, maar nog prima werkende en ondersteunde) domotica technologie treft.
Er moet vervolgens een tijdje in de configuratie geroerd worden voordat je weer op lijn bent met de ontwikkelaars en daarmee het product.

Maar goed, het is een gratis open source project, gaat mee met de ontwikkelingen op de markten en luistert voor een groot deel naar de gebruikers. Wijzigingen zijn goed gedocumenteerd evenals de breaking changes. De ontwikkeling is actief en zolang je mainstream domotica apparatuur gebruikt (en de fabrikant dit blijft ondersteunen), denk ik dat je met HA een van de beste OS domotica controller platforms in handen hebt.

Als je echter HA induikt en verwacht dat het allemaal een smooth ride is kun je jezelf zo nu en dan bedrogen voelen. Al komt het bijna niet meer voor, je moet jezelf er wel degelijk van bewust zijn.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198052/nabu-casa-komt-met-usb-stick-home-assistant-die-zigbee-en-thread-ondersteunt.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.