NASA staakt test Space Launch System voor de derde keer – IT Pro – Nieuws

NASA staakt test Space Launch System voor de derde keer – IT Pro – Nieuws

Appels en peren. In de hele ruimtevaart heb je de juiste raket voor het juiste doel nodig. Daarom gebruikte de NASA voor de James Webb de Europese Ariane en wilde de ESA voor Exomars een Russiche Proton gebruiken.

Voor een ISS-missie heb je dan ook een totaal andere raket nodig dan om naar de maan te kunnen. En voor iemand roept dat Musk ook plannen heeft voor de maan, ja, dat is zo, maar NASA wil deze keer niet een paar uurtjes op de maan rondlopen, maar faciliteiten naar de maan lanceren dat astronauten er langer kunnen verblijven. Dat stelt eisen aan de raket.

Het is beslist zo dat SLS reteduur is geworden en vertraagd, dat geeft te denken, maar “we hebben SpaceX” is erg simplistisch denken.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195684/nasa-staakt-test-space-launch-system-voor-de-derde-keer.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.