NCSC publiceert factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ | Nieuwsbericht

NCSC publiceert factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ | Nieuwsbericht

Het meest bekende voorbeeld van authenticatie is inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is echter ook de meest onveilige vorm van authenticatie. Kwaadwillenden kunnen hier misbruik van maken en zo toegang krijgen tot accounts en systemen binnen uw organisatie. Sterkere authenticatiemethoden bieden meer bescherming tegen dergelijke aanvallen. Voorbeelden hiervan zijn tweefactorauthenticatie en de FIDO2-standaard van de FIDO Alliance.

In de factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om uw accounts op een manier te beveiligen die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.

Factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’

Bron: https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2022/april/25/ncsc-publiceert-factsheet-volwassen-authentiseren-gebruik-veilige-middelen-voor-authenticatie

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.