NCSC publiceert Onderzoeksagenda 2023 – 2026 | Nieuwsbericht

NCSC publiceert Onderzoeksagenda 2023 – 2026 | Nieuwsbericht

Een van de pijlers van het NCSC is het delen van kennis met haar doelgroepen en samenwerkingspartners. Het onderzoeksteam draagt bij aan de NCSC-missie ‘begrijpen, verbinden en voorkomen’ door het duiden van wetenschappelijke ontwikkelingen op cybersecuritygebied en het uitvoeren, uitbesteden en begeleiden van relevante onderzoeken. De Onderzoeksagenda 2023-2026 beschrijft de ambities voor de komende periode.

Het document wordt gebruikt om onderzoeksvragen uit te zetten, deel te nemen aan onderzoeken of zelf onderzoeken te starten en uit te voeren. Het onderzoeksteam zoekt hierbij een balans tussen toegepast en fundamenteel onderzoek en werkt hiervoor samen met diverse partners, zoals TNO, universiteiten, hogescholen en private partijen.

In de Onderzoeksagenda benadert NCSC cybersecurityonderzoek vanuit drie invalshoeken; het macro-, meso- en microniveau. Hiermee wordt onderzoek gedaan op strategisch, tactisch en operationeel niveau. De hoofdthema’s in de Onderzoeksagenda zijn:

  • Cybersecurityecosysteem
  • Socio-technical cybersecurity: mensen, processen en technologie
  • Techniek in cybersecurity

Elk jaar bepaalt het onderzoeksteam welke (sub)thema’s prioriteit krijgen en verder worden uitgewerkt in onderzoeksvoorstellen. Dit wordt gedaan op basis van eerdere (onderzoeks)resultaten en actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld voortkomend uit het CSBN en (geo)politieke ontwikkelingen. Het onderzoeksteam vraagt hiervoor graag input vanuit de NCSC-doelgroepen en partners.

Mocht u met ons willen samenwerken, vragen hebben of benieuwd zijn naar recente onderzoeksresultaten, dan kunt u contact met on­­s opnemen via research@ncsc.nl

Bron: https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2022/oktober/11/ncsc-publiceert-onderzoeksagenda-2023—2026

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.