Nederlandse Belastingdienst zette risicoclassificatiemodel vaker in dan gedacht – IT Pro – Nieuws

De advocaat hier, is de vrouw van de eigenaar van de kinderopvang die later als de CAF 11 zaak bekend zou komen te staan. Zij besloot om veel ouders en haar man met hun problemen te helpen
2014
– Advocaat spant 38 rechtszaken tegen de belastingdienst aan wegens grote problemen omtrent stopzetten toeslagen
2015
– Advocaat vraagt nationale ombudsman onderzoek te doen – pas in 2017 een uitslag “De belastingdienst doet wat fout, maar geen dwang tot wijziging of verandering opgelegd.”
– Medewerkers van belastingdienst krijgen opdracht om deze advocaat niets te vertellen en niets te zeggen
2016
– Interne waarschuwingen door eigen juristen genegeerd.
– Advocaat ontdekt dat belastingdienst dubbele nationaliteiten bijhoudt en etnisch profileert, omdat zij bij inspectie van de BD aan de kinderopvang mee kan kijken op het scherm van de BD medewerker en deze registratie ziet, medewerker geeft aan advocaat toe dat ze dit inderdaad registreren.
– Advocaat wint 1 van de 38 rechtszaken. (BD gaat in hoger beroep wat de raad van state in 2017 afwijst, maar de BD geeft niet thuis en er komt geen oplossing)
2017
– Advocaat vraagt AP onderzoek te doen naar etnisch profileren bij de BD, dit onderzoek wordt niet uitgevoerd omdat de directeur van de belastingdienst zegt “nee hoor, doen we niet”,
2018
– Advocaat dient bezwaar in bij AP tegen afwijzing onderzoek en AP gaat alsnog onderzoeken, resultaat pas in Juli 2020 waarbij een waslijst aan overtredingen is vastgesteld, waarbij helaas ook onjuiste beweringen als “Dubbele nationaliteit speelt geen rol bij het beoordelen van een aanvraag voor kinderopvangtoeslag.” werden gedaan.
2019 Zaak komt aan het licht, en tot op de dag van vandaag blijven de lijken uit de kast vallen.
Het is deze vrouw González Pérez die uiteindelijk Pieter omtzigt informeerde en bij de zaak betrok aan wie we te danken hebben dat dit alles ooit aan het licht is gekomen, en het is ook hoe er met deze vrouw jarenlang is omgegaan tot de doofpot niet meer dicht te houden was dat we weten dat de gehele cultuur dusdanig was verziekt dat wetten en mensen ondergeschikt waren aan uitvoering van illegaal beleid. Dit was geen foutje, dit ging niet om een paar ontspoorde ambtenaren, dit ging om bewust beleid waar verantwoordelijken volledig van op de hoogte waren en die ondanks waarschuwingen van eigen juristen niet bereid waren om dit te veranderen, dan hoor je gewoon in de gevangenis,
Het is nu 2022, geen enkele straftrechterlijke veroordeling, de BD is nog steeds een rotzooi, de politiek heeft geen oplossing behalve pappen en nathouden en hopen dat het overwaait en het ergste is dat veel ouders nog steeds in de grootste problemen zitten en velen van de verantwoordelijken bekleden nog steeds hun functie.
Sorry hoor, maar ik kan het kabinet en de BD op geen enkele manier meer serieus nemen en ben het vertrouwen volledig verloren.
[Reactie gewijzigd door Groningerkoek op 22 april 2022 01:35]

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.