Nederlandse internetproviders blokkeren zes grote bittorrent-sites

Nederlandse internetproviders blokkeren zes grote bittorrent-sites

Nederlanders internetproviders hebben besloten om zes grote bittorrent-sites te blokkeren, alsmede proxy’s en mirrors voor deze websites. Dat meldt Stichting Brein vandaag. Brein had een kort geding aangespannen tegen Delta Fiber Nederland. De rechter oordeelde dat Delta per 1 april de websites 1337x, limetorrents, yts, rarbg, kickasstorrrents en eztv voor klanten moet blokkeren.

Onlangs sloot Brein een convenant met Nederlandse internetproviders, waarbij de providers hebben afgesproken dat als Brein een vonnis van een rechter heeft tegen één internetprovider, de andere providers dat vonnis ook zullen uitvoeren. Dat houdt in dat naast Delta ook andere Nederlandse providers de torrent-sites blokkeren.

“De IP-adressen, (sub)domeinen en proxy’s en mirrors van bovengenoemde sites worden door KPN geblokkeerd. Dat betekent dat onze klanten de betreffende websites en IP-adressen niet meer kunnen bereiken.
Er wordt geen internetverkeer gecontroleerd, niet door ons en ook niet door Brein”, zo laat KPN weten. Google is geen deelnemer aan het convenant, maar heeft toch besloten om verwijzingen naar alle genoemde domeinen te verwijderen.

Volgens Brein blijkt uit onderzoek dat illegaal verkeer daalt en legaal gebruik toeneemt wanneer illegale bronnen ontoegankelijk worden gemaakt. “Daarom richt Brein haar vizier ondertussen alweer op andere illegale aanbieders die voor blokkering in aanmerking komen”, aldus de stichting.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/748746/Nederlandse+internetproviders+blokkeren+zes+grote+bittorrent-sites?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.