Nederlandse politie pakt drie mannen op voor rug pull met Chibi Neko-cryptotoken – IT Pro – Nieuws

Nederlandse politie pakt drie mannen op voor rug pull met Chibi Neko-cryptotoken – IT Pro – Nieuws

Het ging over aandelen en goederen

Voor aandelen en goederen geldt hetzelfde. De waarde van een nieuwe auto is door tekorten nu in sommige gevallen toch opeens afhankelijk van wie er het meeste geld voor wil betalen, in plaats van de daadwerkelijke productiewaarde. De waarde van aandelen is niet afhankelijk van de huidige prestatie van het bedrijf, maar van wat we denken dat het bedrijf volgend jaar waard is.

Er zit zo al decennia een ‘gat’ tussen de ’tastbare’ waarde van een goed of aandeel, en de waarde die het op de markt waard is. Daarom zou ik niet weten waarom een niet-tastbaar goed zoals crypto, ook waardeloos zou moeten zijn.

Dat zit hem dan toch wel weer in de regulering. Mijn vertrouwen in de euro is gebaseerd op het feit dat een ECB is die er voor zorgt dat de waarde van die euro niet te veel stuitert

Dat klopt: daar zit de waarde van de Euro in.
Ik denk echter dat je onderschat hoeveel mensen daadwerkelijk vertrouwen hebben in de ECB. De inflatie zit op 10%, en wie een huis wil kopen zit al een jaar of 3 door kunstmatig lage rentes in de shit in een overbiedingsproces. Als je het niet eens bent met de sturing van de Euro, kan je dan stemmen met je voeten voor cryptocurrency? Krijgt een crypto daarmee dan toch waarde?

zodat ik in elk geval niet het risico loop dat mijn aan het eind van de maand door mijn baas gestorte euros aan het eind van de volgende maand onvoldoende waard zijn om m’n eten mee te kopen.

Als de huidige stijgende inflatielijn doorzet, kan je dus je vraagtekens zetten bij precies dit ‘risico’.
Niet dat ik denk dat dat zomaar gebeurt (ik denk zelf dat de euro te groot is om te falen) maar ik denk dat hierover nadenken reeler is dan ooit.

Ik zou het bijvoorbeeld niet aan durven om mij in Bitcoin uit te laten betalen door een baas (als je denkt dat 10% inflatie op jaarbasis vervelend is, kijk dan eens naar de koers van Bitcoin in mei vorig jaar: -40% in twee weken).

Dan pak je ook eventjes een selectieve periode eruit.
Er zijn talloze mensen wereldwijd die deels in aandelen betaald worden. Wat deed de SP500 in maart 2020 in 2 weken? Juist, precies hetzelfde.
Ik zou prima een deel van mijn maandsalaris in crypto willen ontvangen, sterker nog, dat doe ik al jaren (maar dan handmatig). Dat heeft me geen -40% opgeleverd over 2 jaar tijd :P

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195562/nederlandse-politie-pakt-drie-mannen-op-voor-rug-pull-met-chibi-neko-cryptotoken.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.