Nederlandse premier Rutte wil geen metadata van zijn sms-verkeer openbaren – IT Pro – Nieuws

Nederlandse premier Rutte wil geen metadata van zijn sms-verkeer openbaren – IT Pro – Nieuws

Ik denk dat als je de politiek de afgelopen jaren had gevolgd, dat je wel zou begrepen waarom dit zo belangrijk is.

Mark Rutte is de afgelopen jaren alles vergeten, doet constant zijn best om GEEN informatie te delen met de kamer, probeert kamerleden stil te houden over onderwerpen waar het kabinet fout zit, heeft een motie van afkeuring door de volledige kamer op uitzondering van de VVD zelf, tegen kamerlid Mark Rutte gehad, en een motie van wantrouwen door de volledige kamer op de regeringspartijen na, tegen demissionair premier Rutte.

De politiek heeft geen vertrouwen in deze man, en de hele kamer had hem graag zien gaan, echter omdat de VVD hun poot stijf heeft gehouden en de vorige regeringspartijen toch weer in zee is met hem gegaan, is hij nog niet weg.

Nu blijkt dat hij massaal berichten verwijdert, berichten die mogelijk over deze en andere zaken gaan, waarvan Rutte geen actieve herinnering aan heeft. En jij begint over het missen van zelfreflectie, en het zoeken van schandalen.

Dit gaat om zijn betrouwbaarheid, een betrouwbaarheid die zeer ernstig beschadigd is, en wederom laat hij zich weer van zijn slechtste kant zien, komt met onzin verhalen over smartphones niet fijn vinden, en dat hij niet meer dan 20 berichten kon bewaren enz. Vervolgens wilt hij ook deze informatie blokkeren.

Rutte lijkt wel echt te vergeten dat hij voor het volk werkt, dat de Tweeder Kamer in principe gewoon boven het kabinet staat, zij controleren, stemmen en bepalen of het kabinet verder mag. Rutte bepaald niet of de kamer iets krijgt, en toch probeert hij iedere keer weer zijn vuile spelletjes (toeslagenaffaire, functie elders omzigt enz) te blokkeren door te weigeren informatie te verstrekken waar de kamer recht op heeft.

Het boeit me niet wat je politieke voorkeur is, maar iemand als Rutte kan gewoon geen premier zijn, hij heeft geen respect voor de regels of het volk, zijn hachie redden gaat wat betreft hem boven het belang van de rechtstaat.

Hoe doorbreken we dit? Door de VVD keihard af te straffen, en iedere partijen die zulke oneerlijke politici neerzetten. En ja ik realiseer me dat dit voor veel politici geldt, maar er zijn gradaties.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196964/nederlandse-premier-rutte-wil-geen-metadata-van-zijn-sms-verkeer-openbaren.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.