Nederlandse subsidiepot voor nieuwe EV’s in 2022 is voor 80 procent leeg – IT Pro – Nieuws

Nederlandse subsidiepot voor nieuwe EV’s in 2022 is voor 80 procent leeg – IT Pro – Nieuws

Ik moet zeggen dat, als niet bepaald rijk persoon, het best doenbaar lijkt te zijn (even de huidige inflatie daargelaten, want dit is inderdaad goed onvoorspelbaar op het moment).

Either way, je hebt de goedkopere klasses al met een betaalprogramma van tussen de 150 en 300 euro per maand, tussen de 4-6 jaar lang voor een auto met een bereik van richting de 300km.

Dit klinkt misschien als veel, maar deze spiksplinternieuwe auto’s hebben de eerste 4 jaar geen APK nodig, bar weinig onderhoud en uiteraard; geen benzine. Daarnaast heb je gewoon een betrouwbare, spiksplinternieuwe auto met nog 3 tot 5 jaar garantie vanuit de dealer op dingen die stuk gaan.

Als ik nu een niet-thuiswerkend beroep zou hebben, zeg 120km per dag rijden, met een benzine bak die 1/15 rijdt, ben ik met de huidige benzine prijzen al 8 euro per dag kwijt. Dat is al zo’n 240 euro per maand aan enkel benzine. Dan kun je al het onderhoud van het rijden in een 20 jaar oude auto nog laten liggen, en speel je al ongeveer gelijk.

Dit is even een héél simpele berekening en ik begrijp dat ik bepaalde variabelen weglaat, maar dat is meer om dit geen 15 pagina verslag te maken. Ik zelf heb altijd gezegd dat EV’s nog steeds veel te duur zijn om te verantwoorden, maar met de huidige benzine prijzen en de dalende EV prijzen begint het nu wel oprecht verleidelijk te worden. Juist als iemand met niet teveel geld is het voor mij ook juist een hele flinke bonus om dan eindelijk eens een “nieuwe, moderne” auto te rijden i.p.v. een roestbak uit het jaar 0.

In de realiteit is het natuurlijk genuanceerder, maar dat ik deze vergelijking nu überhaupt kan trekken, betekent dat dingen wel eindelijk beter worden.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195486/nederlandse-subsidiepot-voor-nieuwe-evs-in-2022-is-voor-80-procent-leeg.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.