Netflix introduceert ‘dubbele duim omhoog’ – Beeld en geluid – Nieuws

Netflix introduceert ‘dubbele duim omhoog’ – Beeld en geluid – Nieuws

Het algoritme van Netflix is al jaren grotendeels niet meer gebaseerd op ontdekking op basis van je interesses, maar lijkt met name gericht op het zo hard mogelijk pushen van Netflix originals en dan ook nog met name de titels die Netflix zelf graag wil pushen. Ik heb nog nooit een reality serie op Netflix gekeken (en ik ben al sinds 2012 lid, dus data hebben ze genoeg), maar mijn feed staat er vol mee. Mijn vermoeden is dat deze goedkoop en snel te produceren zijn en Netflix er dus bij gebaat is dat ik deze kijk i.p.v. scripted series. Idem voor de grote hoeveelheid True Crime documentaires, goedkoop te produceren en het lijkt te verkopen.

Oude series pushen, ook al heb je die al gezien, zal ook wel een kwestie van makkelijk verdienen zijn, die series hebben ze immers al lang en breed hun return on investment uit gehaald, alles daarna is pure winst. Waarschijnlijk heeft de AI geleerd dat een groot deel van de gebruikers dingen herkijken, dus gewoon doorgaan met pushen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195472/netflix-introduceert-dubbele-duim-omhoog.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.