‘Netflix komt eind 2022 met abo met ads en gaat optreden tegen delen accounts’ – Beeld en geluid – Nieuws

‘Netflix komt eind 2022 met abo met ads en gaat optreden tegen delen accounts’ – Beeld en geluid – Nieuws

Opslag kost niet zo veel. Het is niet zo dat ze voor iedere klant een aparte kopie in verschillende formaten opslaan.

Veel van de “verbindingen’ komen uit afspraken met ISPs, die de stream dan lokaal aanbieden.

Dat het allemaal geld kost, ja…natuurlijk. Dat is ook het geval bij alle andere diensten.

Maar als Netflix moeilijk gaat doen omdat ze maar 200.000 klanten hebben verloren, na een gigantische groeipsurt de afgelopen twee jaar, dan ben je in mijn ogen heel zielig bezig.

De prijzen gaan gestaag iedere twee jaar met zo’n twee Euro omhoog, en Netflix is verreweg de duurste streaming dienst én de dienst met de slechtste kwaliteit. Ze hebben corona als excuus gebruikt om de bitrate te verlagen en nu de mensen weer wat om handen hebben is er een klein percentage dat het een overbodige uitgave vindt.

Misschien eens beter spul produceren in plaats van heel veel geld pompen in je Venn-diagram produkties die door mismanagement en slecht schrijf/produceer werk bij het grof vuil gezet kunnen worden. Ook de drang naar een Oscar kost volgens mij een vermogen. Wat mij betreft had Netflix rustig mogen blijven wat ze vroeger waren…maar ja.

Overigens zullen Amazon en Disney+ hun prijzen ook gaan verhogen.

Dat ze “op gaan treden” tegen het delen; ik weet nog steeds niet goed wat ik mij daar bij voor moet stellen. Ik heb dat al een aantal maal voorbij zien komen de afgelopen twee jaar, maar over het hoe en wat heb ik nog niets gehoord.

Als het IP-gebonden wordt dan kan je dus niet meer buitenshuis kijken, of als je bij iemand anders bent.
Wordt het apparaat gebonden, dan gaat dat ook voor problemen zorgen, en als je telkens als iemand Netflix wil kijken een code of iets dergelijks in moet voeren (een beetje zoals Tweakers die mij elke dag om mijn inloggegevens vraagt), dan wordt je daar na een paar dagen ook wel gestoord van.

De enige rede dat ik Netflix nog heb is omdat ik er anderen een plezier mee doe, maar als het een gezeur wordt dan zeg ik het op.

De reclame-versie is puur en alleen om zieltjes te winnen. Uiteindelijk zal een flink percentage van de ‘gratis’ kijkers toch overstappen naar een betaald abonnement. Amazon heeft ook zo’n optie met zijn IMDb series/films. Het is fijn voor sommige mensen. Er zijn genoeg ander streaming diensten die een dergelijke service aanbieden, bijvoorbeeld Pluto TV …wat je overigens ook via een VPN kan kijken.

…en daar wil ik mee afsluiten. Ik wordt niet goed van het feit dat ik mijn VPN uit moet zetten om te kunnen kijken naar iets waar ik voor heb betaald…en dat geldt voor alle grote diensten.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196588/netflix-komt-eind-2022-met-abo-met-ads-en-gaat-optreden-tegen-delen-accounts.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.