Nft-marktplaats OpenSea waarschuwt gebruikers dat mailadressen gelekt zijn – IT Pro – Nieuws

Nft-marktplaats OpenSea waarschuwt gebruikers dat mailadressen gelekt zijn – IT Pro – Nieuws

Nft-marktplaats OpenSea heeft gebruikers gewaarschuwd dat e-mailadressen zijn uitgelekt. Dat gebeurde via de maker van de mailsoftware van het bedrijf. OpenSea lijkt ervan uit te gaan dat alle gebruikers zijn getroffen.

OpenSea zegt dat gebruikers rekening moeten houden met phishingaanvallen. Het is onbekend om hoeveel mailadressen het gaat, maar de nft-marktplaats heeft vermoedelijk miljoenen gebruikers. OpenSea zegt te vrezen voor gerichte phishingaanvallen en roept gebruikers op om goed op mailings te letten die afkomstig lijken van OpenSea.

Het datalek kwam via Customer.io, de maildienst die OpenSea gebruikt. Een medewerker daarvan kon bij alle e-mailadressen van OpenSea-gebruikers en heeft die gedownload. Vervolgens heeft die medewerker de mailadressen verder gedeeld. Het is onbekend met wie. OpenSea heeft het incident bij opsporingsinstanties gemeld en doet onderzoek, onder meer samen met Customer.io. Er zijn verder geen details bekend over het datalek bij het bedrijf.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198606/nft-marktplaats-opensea-waarschuwt-gebruikers-dat-mailadressen-gelekt-zijn.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.