‘Nieuwe Intel-NUC Wall Street Canyon krijgt 28W Alder Lake-P-serie-cpu’s’ – Computer – Nieuws

‘Nieuwe Intel-NUC Wall Street Canyon krijgt 28W Alder Lake-P-serie-cpu’s’ – Computer – Nieuws

Volgens geruchten komt Intel binnenkort met een nieuwe NUC uitgerust met de Alder Lake-P-serie. De 28W-processors worden vaak gebruikt voor laptops en het lijkt erop dat Intel deze zelf gaat gebruiken voor zijn mini-pc.

De eerste beelden van wat mogelijk de nieuwe mini-desktop van Intel is, verschenen op de Chinese website Chiphell. Onder de werktitel Wall Street Canyon zou Intel werken aan een nieuwe mini-desktop. De pc’s worden uitgerust met Alder Lake-processors uit de P-serie. Het gaat volgens Chiphell om de Intel Core i7-1270P, Intel Core i7-1260P, Intel Core i5-1250P, Intel Core i5-1240P en de Intel Core i3-1220P.

Aan de voorkant heeft de ‘Wall Street Canyon’ twee USB 3.2 Gen 2 Type-a-poorten en een 3,5mm-audio-jack. Aan de achterzijde vinden we twee Thunderbolt 4-poorten, een ethernetpoort, twee HDMI-poorten, een USB 3.2 en 2.0 Type-A-poort.

Binnen in de behuizing is ruimte voor een 2.5″-ssd of -hdd en voor een PCIe 4.0 x4 M.2 NVMe-ssd. Verder ondersteunt de mini-computer twee slots voor DDR4-3200-ram. Verder zou de NUC beschikken over WiFi-6 en Bluetooth 5.2.

Het is niet de eerste mini-desktop van Intel met een Alder Lake-processor. De fabrikant kondigde in februari de NUC 12 Extreme aan onder de naar, Dragon Canyon. De mini-desktop begint bij 1632 euro.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195206/nieuwe-intel-nuc-wall-street-canyon-krijgt-28w-alder-lake-p-serie-cpus.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.