Nieuws over aangesloten auto’s: Toshiba, Microchip, Ansys, HARMAN, Argus Cyber Security, Fisker, Mercedes-Benz, Nikola & Uber Freight

Nieuws over aangesloten auto’s: Toshiba, Microchip, Ansys, HARMAN, Argus Cyber Security, Fisker, Mercedes-Benz, Nikola & Uber Freight


In het connected car nieuws zijn Toshiba, Microchip, Ansys, HARMAN, Argus Cyber Security, Fisker, Mercedes-Benz, Nikola en Uber Freight.

Meer MOSEFT’s van Toshiba

Toshiba Electronics Europe GmbH (“Toshiba”) kondigt de beschikbaarheid aan van twee extra -60V.P-kanaals MOSFET’s gebaseerd op hun U-MOS VI-proces. Dit breidt hun assortiment apparaten uit die geschikt zijn voor gebruik in automobieltoepassingen zoals belastingsschakelaars, halfgeleiderrelais en motoraandrijvingen.

De nieuwe XPH8R316MC en XPH13016MC zijn al gekwalificeerd om te voldoen aan AEC-Q101 – de betrouwbaarheidsstandaard voor de auto-industrie. Als onderdeel hiervan zitten ze in een SOP Advance(WF) pakket – een surface mount stijl met een bevochtigbare flank terminal structuur. Dit vergemakkelijkt geautomatiseerde optische inspectie (AOI) van de soldeerverbindingen – de sleutel tot betrouwbaarheid in zware auto-omgevingen. Een bijkomend voordeel is de koperen connectiviteit in het pakket, die de pakketweerstand verlaagt, de efficiëntie verbetert en de warmteontwikkeling vermindert.

De XPH8R316MC is berekend op een continue afvoerstroom van -90 A (ID) en de XPH13016MC is geschikt voor een ID van -60 A. De gepulseerde afvoerstroom (IDP) is het dubbele van deze waarden, respectievelijk -180A en -120A. Beide apparaten zijn berekend op een drain-bronspanning (VDSS) van -60 V en kunnen werken bij kanaaltemperaturen (Tch) tot 175ºC.

De maximale drain-bron aan-weerstand (RDS(ON)) van de XPH8R316MC is 8,3mΩ, wat ongeveer 25% lager is dan Toshiba’s bestaande TPCA8123. Voor de XPH13016MC is de waarde 12,9mΩ, ongeveer 49% lager dan de TPCA8125. Deze sterk gereduceerde waarden van RDS(ON) dragen aanzienlijk bij tot een lager stroomverbruik in automobieltoepassingen.

De nieuwe apparaten zijn in massaproductie.

Microchip gecertificeerd ISO/SAE 21434

“Beveiliging is een kernpijler bij Microchip en de ISO/SAE 21434-certificering is het bewijs van onze toewijding aan het handhaven van hoge normen in automotive cybersecurity,” zegt Matthias Kaestner, corporate vice president van Microchip’s automotive business. “Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat Microchip een betrouwbare beveiligingsadviseur is met de juiste expertise om hen te begeleiden bij het ontwerpen van cyberbeveiliging voor de auto-industrie.”

Hoewel elke OEM verantwoordelijk is voor het aantonen van compliance op voertuigniveau, moedigt ISO/SAE 21434 alle bedrijven in het productie-ecosysteem aan om een rol te spelen in het proactief helpen beheren van cyberbeveiligingsbedreigingen. Klanten die elektronische besturingseenheden gebruiken waarin beveiligingsproducten van Microchip zijn geïntegreerd, die zijn ontworpen binnen het ISO/SAE 21434-gecertificeerde proceskader, kunnen worden ontlast van de zware taak om duizenden pagina’s aan procesdocumentatie door te nemen om vast te stellen of aan de eisen wordt voldaan. Dit vermindert de last voor Tier-1’s en OEM’s om te bewijzen dat ze een sterke basis in beveiliging hebben.

Ansys introduceert Fluent Web UI

Ansys (NASDAQ: ANSS) kondigt Fluent Web UI aan, een webgebaseerde technologie waarmee gebruikers op afstand toegang hebben tot simulaties vanaf elk apparaat. Fluent Web UI biedt een interface voor Ansys Fluent™, een toonaangevende CFD solver met native GPU’s die de time-to-result met bijna 10x kan versnellen. Gebruikers kunnen nu simulaties uitvoeren, controleren en monitoren in de cloud of op eigen high-performance computing clusters. De gestroomlijnde interface levert aanzienlijk sneller inzicht op voor een breed scala aan CFD-toepassingen, waaronder warmteoverdracht onder de motorkap van auto’s, gasturbinesimulaties en externe aerodynamica voor ruimtevaarttoepassingen.

Fluent Web UI bouwt voort op de cloudinitiatieven van Ansys en vult andere aanbiedingen aan om gebruikers een uitgebreide reeks tools te bieden, van ontwerp tot validatie. Zo maakt Ansys Discovery™ Burst gebruik van snel schaalbare clusters van GPU’s om een uitgebreide, vroegtijdige ontwerpverkenning mogelijk te maken, zodat ontwerpers sneller optimale ontwerpen kunnen identificeren en minder fysieke prototypes nodig hebben. Bovendien kunnen gebruikers gebruikmaken van de kracht van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) met de nieuwe Ansys SimAI™-tool om snel aanvullende ontwerpen te verkennen binnen een bepaald ontwerpbereik en binnen enkele minuten resultaten te verkrijgen. SimAI is pure software-as-a-service die een open ecosysteem ondersteunt en toegankelijk is voor gebruikers zonder expertise op het gebied van deep learning.

“Ons vermogen om de kracht van de Ansys Fluent GPU solver te benutten heeft ons veel tijd bespaard terwijl we maar een fractie van de gebruikelijke hardwarebronnen gebruiken”, zegt Francesco Manara, aerodynamicaspecialist, Leonardo Helicopters “We wilden bijvoorbeeld de externe aerodynamica voor casco belastingen beoordelen – een simulatie die veel middelen vergt – met dezelfde betrouwbaarheid als de traditionele Ansys CPU solver. Met de native GPU solver konden we ons model 2,6 keer sneller uitvoeren met slechts een derde van de hardwarebronnen in vergelijking met de CPU solver.”

“Onze klanten kunnen onze native GPU-solvers en AI-oplossingen in de cloud of op locatie gebruiken om aanzienlijke tijdbesparingen te realiseren in industriële toepassingen, van de auto-industrie tot de lucht- en ruimtevaart,” zegt Shane Emswiler, senior vice president of products bij Ansys. “Het is geen geheim dat CFD-simulaties ongelooflijk veel tijd en middelen in beslag kunnen nemen, maar onze klanten werken met strakke tijdschema’s waarin weinig ruimte is voor fouten. De naadloze connectiviteit van Fluent Web UI helpt complexe projecten op schema te houden en stelt ontwerpers in staat betere beslissingen te nemen door de simulatie in realtime te volgen vanaf elk apparaat.”

HARMAN sluit zich aan bij Eclipse SDV-werkgroep

Om vorm te geven aan de industriebrede inspanningen om een leveranciersagnostisch, open source ecosysteem op te bouwen dat gericht is op het creëren van de basis voor een nieuw tijdperk in de auto-industrie, heeft HARMAN vandaag aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij de Eclipse Software Defined Vehicle (SDV) Working Group bij The Eclipse Foundation.

De auto-industrie ondergaat een ingrijpende verschuiving naar een echt SDV-gestuurd ontwerpproces. Deze transformatieve benadering introduceert een groot aantal voordelen, waaronder een snellere time-to-market, nieuwe inkomstenbronnen en innovatieve servicemodellen. De Eclipse SDV-werkgroep loopt voorop in deze evolutie en biedt een leveranciersneutraal forum voor individuen en organisaties om samen te werken. Leden werken actief samen om open-source software te creëren ter ondersteuning van de ontwikkeling van uitgebreide systemen in en rond het voertuig, inclusief meeslepende ervaringen in de cabine. Het Eclipse SDV open-source foundation model biedt flexibiliteit, wendbaarheid en kostenbesparingen in een collaboratieve omgeving, en verenigt een diverse reeks leiders uit de auto-, software- en cloud-industrie.

HARMAN Automotive kan bogen op tientallen jaren ervaring in zowel de auto- als de consumententechnologie en bevindt zich in een unieke positie om deze softwaregedreven transformatie te bevorderen. De introductie van cloud-native technologieën in voertuigen is een belangrijke mijlpaal om een nieuw tijdperk van Consumentenervaringen. Automotive-klasse. HARMAN, met zijn unieke positie op het gebied van intelligente cockpitoplossingen, kan een belangrijke rol spelen door industrieleiders in staat te stellen deze technologieën toe te passen en best practices te delen binnen de Eclipse SDV Working Group. In eerste instantie zal HARMAN bijdragen aan verschillende projecten van de Eclipse SDV Working Group, zoals Eclipse Ibeji, dat de mogelijkheid biedt om een digitale weergave van de toestand van een voertuig uit te drukken via een uitbreidbare en dynamische architectuur om de hardware, sensoren en mogelijkheden van het voertuig te modelleren en er toegang toe te krijgen. Bovendien bereidt HARMAN zich voor op het publiceren van unieke bijdragen zoals automotive-grade container runtimes en cloud services voor connected ervaringen.

“We zijn verheugd om deel te nemen aan de SDV-werkgroep van de Eclipse Foundation, die een belangrijke rol zal spelen bij het beïnvloeden van de volgende generatie voertuigen”, zegt Heiko Hüttel, Vice President Software Products bij HARMAN. “Dankzij onze ongeëvenaarde relatie met Samsung om de ervaringen te ontwikkelen die consumenten wensen van hun voertuigen, is HARMAN het enige bedrijf voor autotechnologie met de expertise om innovatie te begeleiden en consumentenervaringen te leveren op automobielniveau. Samen met de Eclipse Foundation en andere deelnemers kijken we ernaar uit om samen te werken in verschillende industrieën om de transformatie van Software Defined Vehicles te versnellen.”

“Het is moeilijk om het momentum van de industrie achter de Eclipse Software Defined Vehicle Working Group te overschatten”, zegt Mike Milinkovich, uitvoerend directeur van de Eclipse Foundation. “De diversiteit van onze leden is een groot deel van onze kracht en leent zich voor onze capaciteit om industriebrede innovatie te leveren. Technologieleveranciers, cloudproviders, systeemintegrators en autogiganten werken samen om de manier waarop autosoftware wordt gebouwd te transformeren. Het leiderschap van HARMAN op het gebied van connected technologieën zal van cruciaal belang zijn bij het realiseren van onze gezamenlijke visie.”

Met de Eclipse Foundation als voorloper op het gebied van open source-gebaseerde ontwikkelaarservaringen en het spelen van een sleutelrol bij het vormgeven van de unieke mogelijkheid met de SDV Working Group, is HARMAN toegewijd aan het bouwen van ervaringen van wereldklasse in voertuigen en het helpen van zijn klanten om te gedijen in dergelijke ecosystemen waar samenwerking de sleutel is tot toekomstig succes.

“Als stichtend lid van de SDV-werkgroep is dit een moment waarop de cirkel rond is en een initiatief dat mij na aan het hart ligt,” voegde Hüttel eraan toe. “Het softwaregedefinieerde voertuig is geen trend – het is een realiteit – en HARMAN bevindt zich in de positie om de transformatie van software-inspanningen voor de auto-industrie te leiden.”

Ga voor meer informatie over de betrokkenheid van HARMAN bij de Eclipse SDV Working Group naar developer.harman.com.////

Argus Cyberbeveiliging voor Fisker

Argus Cyber Security, een wereldleider in automotive cyber security, kondigt aan dat het meerdere automotive cyber security producten en diensten heeft geleverd aan Fisker Inc. (Fisker), een baanbrekende EV fabrikant gedreven door een missie om ’s werelds meest emotionele en duurzame elektrische voertuigen te creëren. In het bijzonder heeft het Argus CAN IDPS product Fisker in staat gesteld om typegoedkeuring te verkrijgen voor zijn revolutionaire Fisker Ocean volledig elektrische SUV productlijn.

OEM’s en EV-fabrikanten van alle groottes breiden hun cyberbeveiligingscapaciteiten uit om hen te helpen voldoen aan de voorschriften voor cyberbeveiliging voor auto’s, waaronder wereldwijde richtlijnen zoals UNR 155, ISO/SAE 21434 en het Chinese GB/T. UNR 155 vereist van OEM’s dat ze incidenten en risico’s voor hun wagenpark gedurende de hele levenscyclus bewaken. Meer specifiek UNR 155 en China’s GB/T Vehicle Cybersecurity Standards, stelt gedetailleerde eisen aan inbraakdetectie en use cases voor het bewaken van CAN-busnetwerken.

“Naleving van UNR 155 en China’s GB/T-normen was een belangrijk onderdeel van onze productlanceringsstrategie, met inbegrip van Europese en andere niet-Amerikaanse markten die typegoedkeuring voor cyberbeveiliging vereisen”, zei Alexander Bermudez, CISO en DPO bij Fisker. “Argus begrijpt de cyberbeveiligingsbehoeften van de snelgroeiende EV-markt en we vertrouwden op hun expertise en begeleiding om een succesvolle CAN IDPS-implementatie te garanderen.

“De EV-markt vertegenwoordigt de toekomst van mobiliteit en Fisker staat duidelijk aan de spits van duurzame autotechnologie,” zegt Zeev Farkash, Argus VP Sales. “Ons CAN IDPS-product zal worden geïntegreerd in alle SUV’s van Fisker Ocean en vormt zo een belangrijk onderdeel van de cyberbeveiligingsarchitectuur van Fisker’s voertuigen, waardoor Fisker kan voldoen aan de regelgeving voor cyberbeveiliging in de auto-industrie in de relevante markten.”

Met behulp van real-time, regelgebaseerde analyse van CAN-verkeer, stelt Argus CAN IDPS Fisker in staat om potentiële bedreigingen en anomalieën te identificeren, met inbegrip van nieuwe bedreigingen die specifiek zijn voor EV’s, en proactief risico’s te beperken voordat ze invloed hebben op de werking van het voertuig. In de testfase hebben Fisker en Argus gevalideerde anomalieën om vals-positieven in productie te minimaliseren, wat op zijn beurt het volume van gebeurtenissen die naar het backend (VSOC) systeem worden gestuurd vermindert.

Parallel aan de implementatie van CAN IDPS, Argus’ services team heeft Fisker geholpen met de veiligheidscertificering voor de integratie van Amazon Alexa binnen het Fisker Ocean IVI-systeem. Argus is de eerste auto-gerichte beveiligingsleverancier die door Amazon is gecertificeerd als een erkend beveiligingslaboratorium voor Alexa auto-integratie

Vrouwendummies voor MBZ

hij is ongeveer 1,5 meter lang, weegt 49 kilogram en heeft bij dummy’s van de nieuwste generatie talloze sensoren op verschillende lichaamsdelen met wel 150 meetpunten. De zogenaamde ‘fifth percentile female’ is nu al 20 jaar bestuurder, voorpassagier en achterpassagier bij frontale botsproeven van Mercedes-Benz – en is een gelijke aan de traditionele mannelijke dummy, de Hybrid III 50[1]. Dit betekent dat het bedrijf de Hybrid III 5e percentiel vrouwelijke dummy introduceerde nog voordat dit officieel wettelijk verplicht was. De dummy bootst de vrouwelijke antropometrie na met vrouwelijke borsten en bekkenbotten. Volgens onderliggende statistieken is slechts vijf procent van de Amerikaanse vrouwen kleiner of lichter. Tegenwoordig bevatten beoordelingen van consumentenorganisaties en verschillende wetten over de hele wereld specificaties voor het testen met vrouwelijke dummy’s van het vijfde percentiel. Een ander type dummy dat Mercedes-Benz al twintig jaar gebruikt in crashtests is de SID-II vrouwelijke dummy. Deze dummy heeft een anatomie die vergelijkbaar is met die van de Hybrid III 5 en is speciaal ontworpen voor botstests van opzij. In tegenstelling tot de Verenigde Staten is het gebruik ervan in Europa echter nog niet wettelijk verplicht.

Nikola neemt What3Words over

Nikola Corporation (Nasdaq: NKLA), een wereldwijde leider in zero-emissie transport en energievoorziening en infrastructuuroplossingen, via het merk HYLA, slaat een nieuwe weg in als het eerste commerciële voertuig in Noord-Amerika dat What3Words integreert, een nauwkeurige locatietechnologie die Nikola-klanten vertrouwen moet geven in de nauwkeurigheid van hun adressen, waardoor tijdige leveringen en een uitzonderlijke klantervaring verzekerd zijn.

Het navigeren door grote terreinen en industrieparken kan vaak een ontmoedigende taak zijn voor chauffeurs vanwege meerdere ingangen en vage leveringszones zonder specifieke adressen, wat resulteert in vertraagde leveringen. what3words biedt een revolutionaire oplossing, die een eenvoudige manier biedt om precieze locaties te identificeren. Het systeem heeft de wereld verdeeld in een raster van 10ft vierkanten en elk een unieke combinatie van drie woorden toegewezen: bekend als een what3words adres. Dit betekent dat elke magazijningang, afgiftepunt en verstopte leveringsdeur zijn eigen unieke what3words adres heeft. Deze integratie zal naar verwachting de ervaring van de chauffeur verbeteren door een beknopte en nauwkeurige methode voor locatie-invoer te bieden en zal ook proberen locatie-invoer via spraak of tekst te vereenvoudigen, wat een toekomstgericht voordeel biedt.

Deze geavanceerde technologie zal in 2024 in Nikola’s Class 8 zero-emission trucks worden ingebouwd, waarmee een nieuwe standaard voor precisie en prestaties in de industrie wordt gezet en Nikola’s vermogen om vooruitstrevende functies en verbeteringen over-the-air te integreren verder wordt aangetoond.

“In het landschap van commerciële voertuigen is precisie van het grootste belang om vertragingen en verstoringen te voorkomen”, zegt Mary Chan, Chief Operating Officer van Nikola. “Dit strategische partnerschap onderstreept onze toewijding aan innovatie door de standaard voor navigatie voor commerciële voertuigen te verhogen en spreekt van onze toewijding aan klantgerichte oplossingen. Het extra voordeel van het vereenvoudigen van locatie-invoer, hetzij via spraak of tekst, versterkt onze toewijding aan het bieden van een naadloze en efficiënte ervaring voor onze chauffeurs.”

“Het is aangetoond dat what3words zowel de nauwkeurigheid van leveringen als de klantervaring aanzienlijk verbetert, wat zowel chauffeurs als klanten ten goede komt”, zegt Chris Sheldrick, medeoprichter en CEO van what3words. “Deze integratie is illustratief voor Nikola’s toewijding aan het mogelijk maken van uitzonderlijke bezorgervaringen in de VS, en we kijken ernaar uit om onze technologie binnenkort live te zien in hun voertuigen.”///

Uber Freight introduceert API

Uber Vracht, de toonaangevende end-to-end bedrijfssuite die intelligente logistiek mogelijk maakt, kondigde een proefuitrol aan van een nieuwe programmeringsinterface voor afspraken (API), waarmee het de eerste activering van de API is. Scheduling Standards Consortium (SSC) Technische standaard voor de industrie. De nieuwe API, ontworpen voor Uber Freight’s transportmanagementsystemen (TMS), biedt verbeterde planningsmogelijkheden en bevordert naadloze communicatie tussen zijn netwerk van verladers en vervoerders. Het is de bedoeling dat de actieve pilot in de tweede helft van 2024 volledig wordt vrijgegeven voor algemene beschikbaarheid.

In de hele sector draagt inefficiënte planning niet alleen bij aan aanzienlijke kosten voor het afhandelen van de lading, maar veroorzaakt ook vertragingen bij het maken van afspraken en verlengt de doorlooptijd die nodig is om de lading afgehandeld te krijgen. Om deze uitdaging aan te gaan, begon Uber Freight met het testen van zijn nieuwe planning-API binnen de makelaardij van het bedrijf. Het team zag al vroeg succes in het beschikbaar maken van ladingen op de digitale marktplaats zonder menselijke tussenkomst, en ladingen zijn tot 75% sneller klaar voor dekking in vergelijking met handmatige planning. Met de aankondiging van vandaag maakt Uber Freight geautomatiseerde planning mogelijk binnen het Uber Freight TMS, dat in 2023 6 miljoen afspraken mogelijk maakte in meer dan 1.500 vestigingen.

“De planning-API van Uber Freight betekent een belangrijke stap voorwaarts in het stroomlijnen van activiteiten voor alle belanghebbenden in het vracht-ecosysteem”, zegt Lior Ron, oprichter en CEO van Uber Freight. “Door de naadloze integratie met Uber Freight TMS is deze innovatie slechts het begin van transformatieve veranderingen. Onze klanten en vervoerders zullen direct profiteren van de voordelen van snellere afsprakenplanning, betere zichtbaarheid en sterkere partnerschappen. Deze ontwikkeling levert niet alleen tastbare voordelen op, maar weerspiegelt ook onze toewijding om positieve verandering in de bredere industrie te stimuleren. Het is het hoogtepunt van het geweldige werk dat is uitgevoerd door de SSC en versterkt onze toewijding aan het bieden van efficiëntie, snelheid en besparingen voor alle betrokkenen.”

Efficiëntie in de hele markt stimuleren
De plannings-API van Uber Freight zorgt voor een naadloze integratie tussen logistieke technologieplatforms en planningssystemen van vervoerders, waardoor handmatige processen worden geëlimineerd en de zichtbaarheid in toeleveringsketens wordt verbeterd. De nieuwe functie levert aanzienlijke voordelen op voor zowel verladers als vervoerders, waaronder

Voor verzenders:

  • Sneller afspraken maken: Verkort de doorlooptijden en bespoedig de voorbereiding van zendingen door het boekingsproces voor afspraken te stroomlijnen.
  • Meer zichtbaarheid en controle: Krijg realtime inzicht in dockactiviteiten en beheer afspraken met gemak, minimaliseer verstoringen en herplannen.
  • Verbeterde relaties met vervoerders: Bevorder sterkere partnerschappen met vervoerders door een gestandaardiseerde, efficiënte en zelfbedieningsplanningservaring te bieden.

Voor vervoerders:

  • Vereenvoudigde integraties: Elimineer de noodzaak voor meerdere aanmeldingen en handmatige gegevensinvoer via gestandaardiseerde API-verbindingen.
  • Verbeterde nauwkeurigheid van afspraken: Verminder fouten en miscommunicatie met één enkele bron van waarheid en het centraliseren van planningsgegevens.
  • Verbeterde operationele efficiëntie: Helpt de planning van chauffeurs te optimaliseren en opstoppingen te verminderen door gebruik te maken van realtime faciliteitsgegevens.

“Innovatie en samenwerking moeten hand in hand gaan om een onmiddellijke en blijvende impact te hebben en de partnerschappen en pilots die voortkomen uit de SSC zijn daar het bewijs van”, zegt Raj Subbiah, Head of Product bij Uber Freight. “Samen helpen we vervoerders en verladers de snelheid, efficiëntie en besparingen te behalen die ze nodig hebben om vooruit te komen en te blijven met technologie als kern.”Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.