Nieuwste game Nintendo Switch Online + Expansion Pack bevat game breaking bug – Gaming – Nieuws

Nieuwste game Nintendo Switch Online + Expansion Pack bevat game breaking bug – Gaming – Nieuws

Je krijgt minnetjes, maar je hebt in essentie gewoon gelijk.

Met een titel als deze; een “ernstige” bug verwacht je iets met werkelijke gevolgen, zoals de hele console die vastloopt; mogelijke security-problemen; data-corruptie in systeembestanden; etc. Iets in die orde van grootte.

Maar nee; het is gewoon de game die niet meer reageert als je in een bepaalde staat geraakt wordt; en je dwingt te resetten en je save opnieuw in te laden en het level opnieuw te proberen. En dat wordt dan nog game-breaking genoemd ook.

Jongens, jongens; game-breaking noem je het pas als een game-mechanisme in omstandigheden totaal niet werkt zoals hoort waardoor je compleet vast komt te zitten — en dan nog spreek je eerder over progression-halting in zo’n geval — of als een bug zich op een willekeurig moment kan manifesteren om iets permanent in je save-game om zeep te helpen en onspeelbaar te maken.

Het probleem met Elder Scrolls game saves die op PS3 te groot werden waardoor de game state instabiel werd; en je uiteindelijk altijd of vast kwam te zitten door de instabiele game state; of de save gewoon niet meer wilde laden, dat is een game-breaking bug.

Dit; dit is gewoon een animation-lock bug. Nieuwsflits Tweakers redactie: dit is een dertien in een dozijn issue. Ik heb ze bijv. met regelmaat in Assassin’s Creed: Origins en Odyssey op PS4. Ook wel eens gehad in Final Fantasy XV. en een keer of twee ook in God of War. En voor een 100% reproduceerbare versie: er heeft er een hele tijd een gezeten in DBZ: Kakarot. Op alle platformen.

Wereldnieuws hoor; echt “ernstig.”

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 mei 2022 21:29]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197064/nieuwste-game-nintendo-switch-online-+-expansion-pack-bevat-game-breaking-bug.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.