Nintendo stelt Super Mario Bros.-film uit tot de lente van volgend jaar – Gaming – Nieuws

Nintendo stelt Super Mario Bros.-film uit tot de lente van volgend jaar – Gaming – Nieuws

Laat me het even opnieuw verwoorden: Games die uitkomen rond de release van een film en het verhaal van de film opnieuw vertellen zijn over het algemeen gewoon ruk. De titels die je impliceert zijn weliswaar gebaseerd op de franchise van de films, maar doen wel hun eigen ding. Maar ook daarbij geldt, dat voor iedere goede titel in die franchise, er meerdere niet zo beste games tegenover staan.

Op de Disney-titels is wel het nodige aan te merken. The Lion King zag er prachtig uit, maar was opzettelijk frustrerend moeilijk gemaakt (en daardoor ook domweg geen goede game) en Aladdin volgde op de SNES een wat aangepaste vertelling van het verhaal van de film, maar op de Megadrive had die titel vrij weinig met de film te maken. Ik kan me bijvoorbeeld niet herinneren dat er scenes in zitten waar Aladdin een goede zwaardvechter was (en die film heeft hier gisteren nog op gestaan…).

Wat betreft James Bond: Goldeneye wordt unaniem (dus ook door mij; Ik heb die titel veel meer uurtjes gespeeld dan ik graag zou toegeven en 4-player split screen deathmatch was gewoon geweldig!) gezien als een goede titel, maar de rest is maar matig. The Simpsons had inderdaad een goede titel, maar een hele sloot aan beroerde shovelware die er aan vooraf is gegaan. Jurassic park is een franchise die vooral slechte titels heeft opgeleverd (Trespasser, anyone?) en voor de Star Wars titels gaat hetzelfde op: Een handjevol knappe titels (Rogue Squadron!) tegenover een hele sloot aan beroerde titels.

Maar ook andersom werkt het vaak gewoon niet. Sowieso alles dat Uwe Boll heeft aangeraakt moet je gewoon vermijden (Postal, BloodRayne), maar ook Mortal Kombat, Street fighter en ja, ook Mario hebben allemaal uitsluitend slechte films geproduceerd. Warcraft vind ik een discussiepunt; Die was qua verhaal en visuals prima (en dat is ook één van de weinig titels waar ik de film prima van vond), maar werd toch niet denderend ontvangen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196030/nintendo-stelt-super-mario-bros-film-uit-tot-de-lente-van-volgend-jaar.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.