Nintendo zet Wii Shop Channel en DSi Shop weer online – Gaming – Nieuws

Nintendo zet Wii Shop Channel en DSi Shop weer online – Gaming – Nieuws

Vroeger was een game gewoon ‘klaar’ als je het kocht en kon je het spelen zoals ze waren (denk aan snes, N64, Gamecube). Waarom kan dat nu niet?

– Omdat mensen multiplayer willen spelen en de fabrikant moet patchen om cheaters en onvoorziene netwerkbugs te fixen.
– Omdat er vroeger ook game breaking bugs in spellen zaten die niet gefixed konden worden (Twilight princess op de Wii) en we dat nu niet meer accepteren.
– Omdat games maken zo duur is dat je eerst een beperkte scope in de verkoop wil zetten en die kan uitbouwen als een game wel aanslaat (Stardew valley e.d.)
– Omdat na uitbrengen van een spel nieuwe functionaliteit uitbrengen positief wordt gevonden
– Omdat na uitbrengen van een spel nieuwe functionaliteit verkopen geld oplevert
– Omdat deadlines zo strak zijn dat het spel nog niet optimaal is op het release moment
– Omdat developers willen zien wat mensen in de games doen zodat ze eventuele lastige punten kunnen bijschaven qua moeilijkheidsgraad en mensen meer plezier van de game hebben.

maar het belangrijkste:
– Omdat veel mensen gewoon kijken naar wat ze nu kunnen krijgen en niet naar wat daar over 10 jaar nog van over is. Games en consoles met online functionaliteit verkopen gewoon prima, dus weinig redenen om rekening te houden met de paar mensen die dingen eeuwig willen houden.

[Reactie gewijzigd door bzzzt op 7 juli 2022 11:46]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198806/nintendo-zet-wii-shop-channel-en-dsi-shop-weer-online.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.