Nothing introduceert zijn eerste smartphone op 12 juli – Beeld en geluid – Nieuws

Want hardwarematig is er eigenlijk niks meer unieks aan in de telecom wereld. Groot scherm, flinke camera en dat was het eigenlijk wel. Toch?

Elke telefoon is een combinatie van beschikbare (mainstream) onderdelen, bijv. SoCs van Qualcomm of Mediatek, beeldsensoren van Sony, Samsung of OmniVision, etc. Het is elke keer een afweging waar een of meerdere onderdelen slecht zijn.
Voorbeelden: prijs (te duur), camera’s (matige kwaliteit), SoC (trager model), OS (weinig updates, zoals bij MIUI), batterij (weinig capaciteit), overige kenmerken (notch, pinhole camera, popup camera, 3.5 mm audio jack).
Jammer dat geen enkele fabrikant het beste van alles in één toestel wilt doen, echter denk ik dat ik met deze zin meer bedoel dat er naar mijn mening ergens wel weer iets is dat beter kon, omdat beter ook bestaat. Voorbeeld hiervan is dat de Google Pixel 6 de IMX586 beeldsensor gebruikt (die ook in mijn 3 jaar oude Mi 9T Pro zit). Zeer goede sensor, maar als we kijken naar wat voor vooruitgang Samsung en Vivo (X70 Pro Plus bijvoorbeeld) al op de markt hebben gebracht qua camera hardware, dan denk je echt dat Google aan het slapen is.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197680/nothing-introduceert-zijn-eerste-smartphone-op-12-juli.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.