Nothing laat eerste screenshots zien van Android-skin voor eerste smartphone – Beeld en geluid – Nieuws

Nothing laat eerste screenshots zien van Android-skin voor eerste smartphone – Beeld en geluid – Nieuws

Het beginnende elektronicabedrijf Nothing van OnePlus-oprichter Carl Pei heeft de eerste screenshots laten zien van zijn Nothing OS, een skin voor Android. De fabrikant wil in de zomer zijn eerste smartphone gaan uitbrengen. Nothing verkoopt sinds vorig jaar bluetooth-oordopjes.

De telefoon gaat phone(1) heten, zo blijkt op de homepage van Nothing. De fabrikant heeft alleen wat screenshots laten zien van de skin over Android voor de telefoon, maar laat nog niks zien van het ontwerp van de smartphone zelf. Het gaat om een toestel met Qualcomm Snapdragon-soc, zo blijkt uit het logo op de pagina. De fabrikant hield woensdag een livestream om voor het eerst over het toestel te praten.

De screenshots tonen een donkere skin met witte accenten in de interface. Wat de skin moet onderscheiden van andere uitgaves van Android, is nog onbekend. De launcher van Nothing OS komt volgende maand uit. De telefoon zelf zou ledstrips aan de achterkant hebben, maar het doel daarvoor is vooralsnog ook onduidelijk. De telefoon komt in de zomer uit.

Nothing is het nieuwe bedrijf van OnePlus-mede-oprichter Carl Pei. Hij verliet OnePlus in het najaar van 2020, vermoedelijk vanwege onvrede met de gevoerde strategie. Hij richtte samen met Pete Lau in 2013 OnePlus op als zusteronderneming van OPPO. Beide kwamen bij OPPO vandaan. Nothing is geen onderdeel van een conglomeraat. Het bedrijf bracht vorig jaar zijn eerste product uit, de ear(1)-oordopjes met transparant ontwerp.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194766/nothing-laat-eerste-screenshots-zien-van-android-skin-voor-eerste-smartphone.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.