Nozomi Networks werkt samen met ’s werelds top Cyber

Nozomi Networks werkt samen met ’s werelds top CyberSAN FRANCISCO, 25 april 2023 (GLOBE NEWSWIRE) — Nozomi Networks Inc. heeft vandaag aangekondigd dat Accenture Security, IBM Security en Mandiant (nu onderdeel van Google Cloud) deelnemers zijn aan haar nieuwe Elite Cyber Defenders Program. Het programma stelt de toonaangevende wereldwijde incident response organisaties in staat om gebruik te maken van Nozomi Networks’ bekroonde OT en IoT cybersecurity oplossingen, geavanceerde security training, gedeelde threat intelligence en gezamenlijk security onderzoek. Dit door technologie geleide, gezamenlijke initiatief biedt wereldwijde industriële en overheidsklanten toegang tot de sterkst mogelijke verdedigingsmiddelen voor cyberbeveiliging, deskundig opgeleide incidentresponsteams en geavanceerde informatie over bedreigingen die speciaal is samengesteld voor operationele technologische omgevingen.

Uit een recent onderzoek van het World Economic Forum blijkt dat de vaardigheidskloof op het gebied van cyberbeveiliging de afgelopen 12 maanden groter is geworden. 59% van de ondervraagde bedrijven erkent dat een tekort aan vaardigheden het moeilijk zou maken om te reageren op een cyberbeveiligingsincident. En uit een rapport van (ISC)² blijkt dat acht op de tien organisaties ten minste één keer zijn getroffen door een gebrek aan vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging. Ondertussen veranderen industriële omgevingen snel, waardoor nieuwe beveiligingsproblemen ontstaan die door aanvallers actief worden uitgebuit. Aanvallen op productie en energie vertegenwoordigden meer dan 35% van alle in 2022 waargenomen aanvallen volgens IBM’s 2023 X-Force Threat Intelligence Index. Productie bleef voor het tweede jaar op rij de best aangevallen industrie.

Elite Cyber Defenders kan de nodige middelen leveren om te reageren op cyberincidenten te midden van deze tekorten aan vaardigheden. Dit door technologie geleide, gezamenlijke initiatief biedt klanten van kritieke infrastructuren toegang tot superieure verdedigingsmiddelen tegen cyberaanvallen, door deskundigen opgeleide veldwerkers en toonaangevende informatie over OT-dreigingen die speciaal is samengesteld voor operationele technologische omgevingen.

“Als het gaat om de bescherming van kritieke infrastructuur bij een aanval, kunnen nauwkeurige en tijdige informatie, volledig zicht op het systeem en deskundige reacties het verschil maken in minuten of uren, versus dagen, weken of maanden van systeemuitval en herstel”, aldus Nozomi Networks CEO Edgard Capdevielle. “Het Elite Cyber Defenders Program van Nozomi Networks brengt de meest doelgerichte detectietechnologie, threat intelligence en incident response teams uit de branche samen voor de best mogelijke verdediging, zonder compromissen.”

Nozomi Networks Elite Cyber Defenders hebben gezamenlijk meer dan 250 gecertificeerde Nozomi Networks experts in hun gecombineerde wereldwijde OT incident response teams en maken gebruik van Nozomi Networks’ oplossingen voor diepgaande forensische analyse, proactieve OT assessments en snelle respons mogelijkheden voor klanten. Elite Cyber Defenders werken ook samen met Nozomi Networks Labs aan gedeelde informatie over bedreigingen en gezamenlijk beveiligingsonderzoek gericht op het identificeren van nieuwe malware en nieuwe TTP’s die door bedreigers worden gebruikt. Elke deelnemer aan het programma zal op maat gemaakte incident response en assessment programma’s aanbieden voor gezamenlijke klanten. De oprichting van dit programma versterkt Nozomi Networks’ inzet voor samenwerking in de industrie, superieure service en zinvolle tools voor klanten in hun OT/IoT/IT-netwerken.

Accenture Beveiliging
“Het toegenomen geopolitieke landschap voedt een opleving van cyberaanvallen door groepen die meer gestructureerd en destructief zijn – en die gericht zijn op hoogwaardige kritieke infrastructuur. Met meer gecertificeerde Nozomi Networks engineers dan wie dan ook en met het Elite Cyber Defenders programma voorzien wij in een essentiële behoefte van onze klanten om deze cyberrisico’s te beheersen. Gecombineerd met onze uitgebreide OT incident response diensten die zijn geïntegreerd in onze Managed Extended Detection and Response capaciteit betekent dit dat we organisaties direct kunnen helpen hun algehele cyberweerbaarheid proactief te versterken.”
Jim Guinn, Global Cyber Industry (inclusief OT/IoT) Lead bij Accenture

Accenture Security werkt samen met de knapste koppen in cyberbeveiliging om cyberweerbaarheid op te bouwen voor ’s werelds toonaangevende organisaties. De oplossingen van Accenture Security Industry helpen organisaties met een betere cyberbeveiligingsstrategie door middel van geavanceerde technologieën.

IBM Beveiliging
“Organisaties met een kritieke infrastructuur bevinden zich in het oog van de storm als het gaat om cyberaanvallen. Het potentieel voor onmiddellijke impact in de hele samenleving als gevolg van een beveiligingsincident op industriële systemen, maakt het des te belangrijker dat de beveiligingsindustrie samenwerkt op het gebied van incident response paraatheid. Door X-Force’s OT incident response expertise te integreren met Nozomi Networks’ marktleidende OT Security mogelijkheden, doen we precies dat – onze verdedigers wapenen met technologie die gebouwd is om snelheid, zichtbaarheid en efficiëntie te verbeteren om te handelen in hun respons en herstel voor industriële klanten.”
Charles Henderson, hoofd IBM Security X-Force

Het Elite Cyber Defenders programma zal de incident response mogelijkheden en expertise van IBM en de diepgaande OT/IoT ervaring van Nozomi Networks op het gebied van procesautomatisering en grondige kennis samenbrengen om organisaties te ondersteunen. Met het Elite Cyber Defenders Program zullen de deelnemende leden streven naar verdere verbetering van hun samenwerking op gebieden als incident response, onderzoek en het delen van threat intelligence over cloud, IT, OT en IoT.

Mandiant (nu onderdeel van Google Cloud)
“Mandiant is enthousiast over de samenwerking met Nozomi Networks om onze klanten een uitgebreide incident response-oplossing te bieden. Het netwerkzichtbaarheidplatform van Nozomi Networks biedt cruciale context voor de incident response-experts van Mandiant en helpt hen bedreigingen snel te identificeren en in te dammen. Dit partnerschap zal onze klanten helpen hun kritieke infrastructuur beter te beschermen tegen cyberaanvallen.”
Charles Carmakal, CTO, Mandiant Consulting

Mandiant wordt door ondernemingen, overheden en wetshandhavingsinstanties wereldwijd erkend als marktleider op het gebied van informatie over bedreigingen en expertise die is opgedaan aan de frontlinies van cyberbeveiliging. Mandiant schaalt zijn inlichtingen en expertise op via het Mandiant Advantage SaaS-platform voor het leveren van actuele inlichtingen, automatisering van waarschuwingsonderzoek en prioritering en validering van beveiligingscontroleproducten van Nozomi Networks en anderen.

Over Nozomi Networks
Nozomi Networks versnelt digitale transformatie door ’s werelds kritische infrastructuur, industriële en overheidsorganisaties te beschermen tegen cyberbedreigingen. Onze oplossing levert uitzonderlijke zichtbaarheid van netwerken en activa, detectie van bedreigingen en inzichten voor OT- en IoT-omgevingen. Klanten vertrouwen op ons om risico’s en complexiteit te minimaliseren en tegelijkertijd de operationele veerkracht te maximaliseren. www.nozominetworks.com.

Perscontacten:
Danielle Ostrovsky
ostrovsky@hi-touchpr.com – 410-302-9459Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.