NS-storing legt alle treinverkeer van vervoerder tot zeker 17:00 plat – IT Pro – Nieuws

NS-storing legt alle treinverkeer van vervoerder tot zeker 17:00 plat – IT Pro – Nieuws

En hiermee blijft de argumentatie om de NS van zijn monopolie positie op het Nederlandse spoor te ontdoen alleen maar verder groeien. Keer op keer laten ze het afweten, tonen ze bij herhaling gewoon onvoldoende backup maatregelen te hebben waardoor hele trajecten uitvallen en grote delen van het land hier zelfs in essentie volledig onbereikbaar worden voor het openbaar vervoer op dit soort momenten.

Wat het NS namelijk maar al te makkelijk, keer op keer, lijkt te vergeten is dat ook het treinverkeer essentieel is. De mate van downtime bij NS is gewoonweg niet acceptabel en op geen enkele wijze goed te praten.

Punctualiteit laat nog altijd te wensen over met zo’n 5 – 7% van alle treinen die niet conform dienstregeling rijden, wat op een enkel traject geen ramp is, maar door krappe overstap tijden op beschikbare trajecten maar al te makkelijk zinloos wachten tot het gevolg heeft. En bij complete uitval binnen trajecten als Brede – Dordrecht, je als reiziger gewoon echt volledig vast staat. Er is hier geen alternatief. Er is geen busverbinding op dit soort trajecten.

En hoewel het in te komen is dat de NS niet iedere trein kan vervangen voor een bus bij uitval, zou het ze sieren om op zijn minst op de trajecten waar geen regionale busmaatschappijen rijden of geen andere treinmaatschappijen een alternatieve route bieden, wel een NS bus in te zetten.

@MrAngry Nee, ik overdrijf niet. Performance data is gewoon publiek toegankelijk: https://prestaties.prorail.nl/

[Reactie gewijzigd door psychodude op 3 april 2022 14:00]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195166/ns-storing-legt-alle-treinverkeer-van-vervoerder-tot-zeker-1700-plat.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.