Nubia Redmagic 7 Pro-gamesmartphone verschijnt op 27 april voor 799 euro – Tablets en telefoons – Nieuws

Nubia Redmagic 7 Pro-gamesmartphone verschijnt op 27 april voor 799 euro – Tablets en telefoons – Nieuws

Nubia heeft de wereldwijde versie van de Redmagic 7 Pro aangekondigd, een gamingsmartphone met een 16-megapixelcamera achter het scherm. De smartphone heeft verder Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1-soc. De smartphone is later deze maand te koop voor 799 euro.

De Redmagic 7 Pro wordt een van de eerste gamingsmartphones in Europa met een camera achter het scherm. Dat scherm is, net als bij zijn voorganger, 6,8″ groot en heeft een resolutie van 2400×1080 pixels. Het oledscherm heeft een verversingssnelheid van 120Hz. Die verversingssnelheid ligt lager dan de Redmagic 6-smartphones, die nog tot 165Hz konden. De maximale helderheid is 600cd/m² en het scherm ondersteunt 100 procent van het DCI-P3-kleurenspectrum.

De smartphone krijgt Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1-soc en een losse door nubia ontwikkelde Red Core 1-gamingchip. Die chip kan taken als audio, haptische feedback en de rgb-verlichting tot zich nemen, waardoor de Snapdragon-soc zich volgens nubia beter kan focussen op het draaien van de game. De Redmagic 7 Pro krijgt altijd 16GB geheugen.

Net als voorgaande Redmagic-gamingsmartphones krijgt de 7 Pro een vaporchamber en een kleine, ingebouwde ventilator die tot 20.000 omwentelingen per minuut kan maken. Nubia zegt dat de liquid cooling plate van die vaporchamber nu vier keer zo groot is met 4124mm². Dit zou de tweede grootste cooling plate op de markt zijn, waardoor warmte sneller weggevoerd kan worden.

De Redmagic 7 Pro krijgt verder schouderknoppen en een accucapaciteit van 5000mAh, die uit twee cellen bestaat. De accu ondersteunt Quick Charge 5 en kan met maximaal 65W worden opgeladen. Daarnaast krijgt de smartphone Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, USB-C, een anders geplaatste 3,5mm-poort, nfc en een vingerafdrukscanner. De telefoon komt met Android 12 en Redmagic OS 5.0. Laatstgenoemde krijgt nieuwe functies, zoals een functie waarmee spelers tijdens het gamen notities kunnen opslaan en bestanden zoals gamemaps kunnen bekijken.

Aan de achterzijde van nubia’s Redmagic 7 Pro zitten verder drie camera’s met 64-, 8- en 2-megapixelsensors. De telefoon is vanaf 27 april in België en Nederland te bestellen voor 799 euro. Daarvoor krijgen kopers 256GB opslag. Voor 512GB opslag moet 899 euro betaald worden.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195502/nubia-redmagic-7-pro-gamesmartphone-verschijnt-op-27-april-voor-799-euro.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.