Oklahoma community college debuteert nieuw cyberbeveiligingslab

Oklahoma community college debuteert nieuw cyberbeveiligingslab


Tulsa Community College heeft donderdag een nieuw cyberbeveiligingslab geopend als aanvulling op het nieuwe cyberbeveiligingsprogramma.

Naarmate studenten verder komen in het cyberprogramma krijgen ze veilig toegang tot het datacentrum van het cyberbeveiligingslab, dat onafhankelijk van de datasystemen van de campus werkt, en kunnen ze het verdedigen.

“De opening van dit lab markeert een cruciaal moment voor TCC om studenten voor te bereiden op een succesvolle loopbaan in cyberbeveiliging,” zei Leigh Goodnson, voorzitter van de community college, in een persbericht. “Nu de vraag naar cyberbeveiligingsprofessionals blijft stijgen, blijft TCC standvastig in onze missie om talent te cultiveren en te voldoen aan de veranderende behoeften van onze lokale beroepsbevolking.”

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics verwacht dat het aantal banen in cyberbeveiliging de komende tien jaar met 32% zal groeien. Het gemiddelde salaris voor een cyberbeveiligingsprofessional in Oklahoma is bijna $100.000, volgens het persbericht.

“Ik kijk ernaar uit om in dit nieuwe cyberbeveiligingslab te werken,” zegt student Daniel Smith in het persbericht. “Werken in een echte productieomgeving … zal mij en andere studenten in het programma echt helpen te begrijpen hoe hardware- en softwaresystemen moeten worden ondersteund en wat er nodig is om ze te beschermen tegen zowel interne als externe bedreigingen.”

De community college heeft vorige maand een transfertrajectplan uitgebracht dat studenten begeleidt van een universitair diploma naar een bachelordiploma in cyberbeveiliging van de University of Oklahoma Polytechnic Institute.

“Met de nadruk op praktijkgericht leren en toegang tot geavanceerde technologie, benadrukt deze faciliteit onze toewijding aan het bieden van een state-of-the-art educatieve ervaring die aansluit bij de vraag uit de industrie,” zei Travis White, decaan van de school voor bedrijfskunde en informatietechnologie van de community college, in de release.

Skylar Rispens

Geschreven door Skylar Rispens

Skylar Rispens is een verslaggever voor StateScoop en EdScoop. Eerder werkte ze als verslaggever gespecialiseerd in onderwijsverslaggeving voor dag- en weekbladen in Montana, waar ze momenteel woont.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.