Omantel Innovation Labs organiseert UK Oman Digital Hub Cybersecurity proefprogramma voor startups

Omantel Innovation Labs organiseert UK Oman Digital Hub Cybersecurity proefprogramma voor startups


Muscat: Omantel, de toonaangevende leverancier van geïntegreerde telecommunicatiediensten in het Sultanaat van Oman, organiseerde het UK Oman Digital hub pilotprogramma om Omantel Innovation Labs startups toegang te geven tot diepgaande sessies over bewustzijn van cyberveiligheid, waarbij tips werden gegeven over hoe ze zich kunnen beschermen tegen risico’s in de toeleveringsketen, hoe ze een cyberbeveiligings’cultuur’ kunnen ontwikkelen en hoe ze nieuwe oplossingen snel en veilig kunnen testen.

Het vijf weken durende pilotprogramma, ondersteund door de UK Oman Digital Hub, werd geleverd door innovatiebedrijf Plexal en Al Jabr aan startups van Omantel Innovation Labs, een belangrijke speler binnen het lokale startup-ecosysteem.

Het programma omvatte ook peer-to-peer samenwerking over beveiligingsuitdagingen, mentorsessies met cyberexperts, kennisdeling door oprichters van startups en actieplannen voor het beveiligen van een bedrijf.

Het programma, dat in februari 2023 van start ging in de Omantel Innovation Labs, bestond uit meerdere workshops onder leiding van experts, waaronder Amjad Beainy, medeoprichter en CTO bij Octopus CyberSecurity en Maitham Al Lawati, CEO van PowerDMARC, evenals sprekers uit het Verenigd Koninkrijk, waaronder Stacey Lidgate, directeur bedrijfsontwikkeling bij Cysiam en Trevor Graham, CEO en medeoprichter van Ampliphae.

De deep dive-sessies maakten deel uit van een breder programma genaamd ‘Cyber Oman’, gesponsord door de Britse ambassade in Muscat, dat als doel heeft de ontwikkeling van een cyberbestendig ecosysteem en een gemeenschap met sterke cyberbeveiligingsvaardigheden te ondersteunen.

HH Al Sayyida Ghada Al Said, Senior Manager Omantel Innovation Labs, zei: “Het was een genoegen om samen te werken met de UK Oman Digital Hub om onze startups dit niveau van toegang tot deskundig advies en inzichten op het gebied van cyberbeveiliging te bieden. Cybersecurity is een cruciaal gebied voor elke technologische startup en onze startups hebben veel baat gehad bij deze ervaring. We willen graag blijven samenwerken met Cyber Oman om deze kennis te verspreiden binnen ons lokale tech startup ecosysteem.”

Jessica Hern, Senior Programme Manager bij de Britse ambassade in Muscat voor de FCDO: “We zijn verheugd om met Omantel Innovations Labs samen te werken aan de eerste pilot van het Cyber Oman ‘Secure’ programma, dat tot doel heeft om de kennis van Omaanse startups op het gebied van cyberbeveiliging te vergroten en hen de vaardigheden te geven om ervoor te zorgen dat hun infrastructuur in staat is om te reageren op cyberbedreigingen. We kijken uit naar de voortzetting van ons werk met onze partners zoals Omantel om voort te bouwen op de basis die is gelegd tijdens de eerste deep dive sessies. “

Omantel is de eerste en toonaangevende aanbieder van geïntegreerde telecommunicatiediensten in het Sultanaat, die de digitale samenleving tot bloei brengt, nieuwe manieren van zakendoen mogelijk maakt en een wereld van informatie, nieuws en entertainment biedt. Terwijl Omantel streeft naar een optimale klanttevredenheid, speelt het een belangrijke sociale rol om alle sectoren van de Omaanse samenleving de nodige ondersteuning en assistentie te bieden.

-Ends-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mehdi Al Lawati
Waarnemend pers- en mediabeheerder
E-mail: mehdi.lawati2@omantel.omSource link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.