Onderzoek: Nederlands marktaandeel Apple Siri daalt van 40 naar 31 procent – Beeld en geluid – Nieuws

Onderzoek: Nederlands marktaandeel Apple Siri daalt van 40 naar 31 procent – Beeld en geluid – Nieuws

Nee, mijn Gmail loopt gewoon via de browser. Dus iBood bestel ik bij en mijn orderbevestiging van iBood gaat naar e-mailadres@gmail.com – nul software ertussen.

Mijn privé domein gaat via de MS app op mijn iPhone, kan die ook via een webbrowser ophalen maar punt is juist dat Apple dit alleen weet doordat ik bij Apple bestel met mijn Apple ID – daardoor met “slimme” acties komt.

Apple kan namelijk zover ik weet niet bij de post, zit namelijk in een ander domein dan dat van Apple behalve dat het ook mijn “Apple ID” is.

Mijn Gmail is mijn login bij iBood. Maar Gmail leest/scant mijn orderbevestiging gewoon en toont in mijn kalender gewoon dat DHL middels track n trace wanneer ze komen.. of dat gebeurd ander verhaal…

Google gaat dus veel verder dan Apple doet/laat zien. En al langer.

Beiden gevallen ben ik het product alleen heb ik het idee dat Apple het feit dat ik hardware bij ze koop “meer prima” dan dat Google mijn info verkoopt want ik zie heel snel thuis waar het huishouden op googlet. Middels de reclame banners

@LurkZ lees de volledige reacties eens alvorens je vingers bewegen… los daarvan kan ik zelf prima een T&T in mijn tracking in de gaten houden daar hoeft niemand voor mee te lezen. Apple knoopt zelf het idee aan elkaar dat het toch handig is alvast een backup te maken zodat mijn nieuwe telefoon gebruikt kan worden… op basis van mijn apple id data, ipv door mijn mail heen te graven.

[Reactie gewijzigd door logix147 op 24 maart 2022 18:50]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194778/onderzoek-nederlands-marktaandeel-apple-siri-daalt-van-40-naar-31-procent.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.