Onderzoekers waarschuwen voor risico’s aanblijven bluetooth bij uitzetten iPhone – Tablets en telefoons – Nieuws

Onderzoekers waarschuwen voor risico’s aanblijven bluetooth bij uitzetten iPhone – Tablets en telefoons – Nieuws

Ik vind het zeer storend hoe Apple met dit soort draadloze connecties omgaat.
Ik bewaar mijn iPhone bij het parkeren, vaak in mijn auto, omdat ik het als dedicated Spotify speler gebruik. Als bluetooth dan aanblijft, of aan gaat, verhoogd dat de kans op inbraken. (Criminelen willen namelijk wel eens zoeken naar radiosignalen, om te bepalen of er in een auto nog een telefoon of laptop ligt.)

Ook storend is dat als je bijvoorbeeld wifi uitschakeld het automatisch de volgende dag weer aan gaat 8)7
Dit hebben ze een keer in een update er doorheen geramd. Wifi is wel helemaal uit te schakelen als je helemaal naar de Wifi instelling gaat, maar omdat ik het vaak aan/uit schakelen, is het storend dat het niet meer via de snel optie kan. Belachelijk is dat als ik kies om iets uit te schakelen Apple denkt: ik weet beter voor je wat je wilt dan jezelf, dus ik schakel het morgen weer zonder je toestemming aan. Het aanzetten van Bluetooth terwijl je zelf expliciet je telefoon uitzet, is weer zo iets dergelijks.
Maak gewoon een optie, zodat de gebruiker zelf de keuze heeft.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196808/onderzoekers-waarschuwen-voor-risicos-aanblijven-bluetooth-bij-uitzetten-iphone.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.