OnePlus brengt volgende week 49 euro kostende oordopjes uit – Beeld en geluid – Nieuws

OnePlus brengt volgende week 49 euro kostende oordopjes uit – Beeld en geluid – Nieuws

De Chinese smartphonemaker OnePlus heeft de Nord Buds gepresenteerd, zijn goedkoopste draadloze oordopjes tot nu toe. De oordopjes hebben geen actieve ruisonderdrukking, maar zijn wel bestand tegen spatwater.

De oordopjes hebben 12,4mm-drivers, zegt OnePlus. Dat zijn iets grotere drivers dan de OnePlus Buds Z hebben, de goedkoopste oordopjes van het merk tot nu toe. De fabrikant heeft vier microfoons in de oordopjes gedaan voor het wegfilteren van achtergrondgeluid bij het gebruik van de microfoons.

De 41mAh-accu’s in de oordopjes houden het volgens de fabrikant 7 uur vol, terwijl de 480mAh-accu in het doosje zorgt voor een totale accuduur van 30 uur. De oordopjes hebben bovendien vijf pogo-pins om snel op te laden met 0,75A bij 5V, waardoor gebruikers na 10 minuten 5 uur kunnen luisteren. De spatwaterdichtheid geldt alleen voor de oordopjes zelf en die hebben een ip55-rating.

Op OnePlus-telefoons hebben de oordopjes een lowlatencymodus, die de vertraging van audio beperkt tot 94ms. Op andere telefoons kan dat niet. OnePlus brengt de Nord Buds volgende week uit en vraagt 49 euro voor de oordopjes. De Buds Z2 kostten bij release 99 euro, terwijl de Buds Pro een adviesprijs hadden van 149 euro.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196842/oneplus-brengt-volgende-week-49-euro-kostende-oordopjes-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.