OnLeaks toont Xiaomi 12 Ultra met groot camera-eiland met Leica-merknaam – Tablets en telefoons – Nieuws

OnLeaks toont Xiaomi 12 Ultra met groot camera-eiland met Leica-merknaam – Tablets en telefoons – Nieuws

OnLeaks heeft renders van de komende Xiaomi 12 Ultra gepubliceerd. Deze tonen onder meer het grote camera-eiland van de smartphone, die Xiaomi in samenwerking met Leica produceert. Xiaomi kondigt de telefoon in juli officieel aan.

Aan de achterkant van de Xiaomi 12 Ultra zit een rechthoekig camera-eiland, blijkt uit renders die OnLeaks deelt met techwebsite Zouton, met daarin een cirkelvormig deel waar de daadwerkelijke camerasensoren zitten. De telefoon beschikt volgens OnLeaks en Zouton over zeven ‘cut-outs’ en krijgt onder meer een primaire 50-megapixelcamera, een 48-megapixelsensor met ultragroothoeklens en een telefotocamera met een resolutie van 48 megapixel. Xiaomi maakt de camera’s in samenwerking met Leica.

De telefoon krijgt verder een 6,6″-amoledscherm met een qhd+-resolutie, een beeldverhouding van 20:9 en een refreshrate van 120Hz. Het paneel zou daarbij een maximale piekhelderheid van 1700 cd/m² halen. Het scherm krijgt gebogen randen en aan de bovenkant zit een 20-megapixelfrontcamera voor selfies.

Het toestel wordt volgens OnLeaks 161,9mm hoog, 74,3mm breed en 9,5mm dik, of 13,1mm dik inclusief het camera-eiland. Naar verwachting krijgt de Xiaomi 12 Ultra een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-soc, maar Zouton en OnLeaks bevestigen dat niet.

Xiaomi bevestigde vorige maand zijn samenwerking met Leica al. Het bedrijf zei toen dat het zijn eerste smartphone met Leica-merknaam in juli zou aankondigen. Vermoedelijk wordt dat dus de Xiaomi 12 Ultra. Het toestel heeft nog geen concrete aankondigingsdatum. Het is ook niet bekend wanneer de telefoon op de markt verschijnt of wat deze gaat kosten.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197616/onleaks-toont-xiaomi-12-ultra-met-groot-camera-eiland-met-leica-merknaam.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.