Opnieuw 1 miljoen euro subsidie voor versterken van cyberweerbaarheid

Opnieuw 1 miljoen euro subsidie voor versterken van cyberweerbaarheid

De overheid heeft opnieuw 1 miljoen euro subsidie beschikbaar gemaakt voor projecten die de cyberweerbaarheid van Nederland versterken. Sinds de eerste subsidieronde in 2018 zijn al 25 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling. De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid is bedoeld voor samenwerkingsverbanden en moet leiden tot ideeën of plannen om de digitale veiligheid van ketens, regio’s of branches te versterken.

“Het doel van de regeling is om nieuwe netwerken te creëren waar leden kennis en kunde op het terrein van cyberweerbaarheid gaan toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen niet-vitale branches, sectoren en regio’s”, zo laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten.

Projectplannen die ervoor zorgen dat bedrijfsgroepen in niet-vitale sectoren op cybersecurityterrein gaan samenwerken kunnen tot en met maandag 3 oktober 17.00 uur worden ingediend. “Ook ondernemingen die actief zijn in vitale sectoren, mogen onderdeel zijn van het netwerk. Deze ondernemingen vormen weliswaar niet de doelgroep van deze subsidieregeling, maar met hun kennis en expertise kunnen zij de slagingskans van het netwerk vergroten”, zo laat de RVO verder weten. Per plan kan maximaal 200.000 euro subsidie worden ontvangen, waarbij er maximaal 1 miljoen euro beschikbaar is.

Bron: https://www.security.nl/posting/766978/Opnieuw+1+miljoen+euro+subsidie+voor+versterken+van+cyberweerbaarheid?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.