OPPO wil naar verluidt eerste soc over twee jaar uitbrengen – Computer – Nieuws

OPPO wil naar verluidt eerste soc over twee jaar uitbrengen – Computer – Nieuws

Smartphonemaker OPPO wil naar verluidt zijn eerste soc voor smartphones over twee jaar uitbrengen. De processor moet volgend jaar klaar zijn. Dit jaar kwam de eerste npu van de fabrikant uit.

OPPO zou de eerste processor op 6nm laten maken bij TSMC, meldt ITHome. Dat zou volgend jaar moeten gebeuren. Vervolgens volgt de eerste soc voor gebruik in smartphones in 2024. TSMC zou die gaan maken op 4nm.

De fabrikant wil beginnen met processors en socs voor goedkopere modellen van zijn smartphones en pas later willen gaan concurreren met high-end socs. De eerste neural processing unit van de fabrikant, de MariSilicon X, zit in de Find X5 Pro en helpt daar onder meer bij beeldverwerking.

OPPO heeft niet gereageerd op de informatie. De fabrikant werkt al enkele jaren aan eigen chips voor smartphones, vermoedelijk om zijn afhankelijkheid van toeleveranciers als Qualcomm en MediaTek af te bouwen. Veel meer smartphonemakers hebben eigen chips.


OPPO MariSilicon X

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195318/oppo-wil-naar-verluidt-eerste-soc-over-twee-jaar-uitbrengen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.