OSOM OV1-privacytelefoon gaat niet door, wordt Solana Saga-blockchainsmartphone – Tablets en telefoons – Nieuws

OSOM OV1-privacytelefoon gaat niet door, wordt Solana Saga-blockchainsmartphone – Tablets en telefoons – Nieuws

Het zou een prima optie zijn om overcapaciteit van zonnepanelen op die manier te gebruiken bijvoorbeeld.

Die overcapaciteit kan veel beter gebruikt worden om het verstoken van andere resources te stoppen. Gas, kolen en kernenergie. Er zijn nog heel erg veel toepassingen die electriciteit vragen waar wij nu zeer weining mee doen omdat het te veel verbruikt of niet rendabel is, maar die vele malen belangrijker zijn dan rekensommetjes maken om jezelf mee te verrijken.

Helaas hebben we met het internet te maken met de rest van de wereld, een wereld die wat betreft een hoop normen en waarden compleet tegenovergesteld denken ten opzichte van “ons”.

Dat ga je met NFTs echt niet veranderen. Jij gaat je echt niet anders opstellen, en ook de rest van de wereld niet…sterker nog; enige kans van slagen vereist een wereldwijde standaard. Succes daarmee.
Waarom zou je je wel overal op het internet moeten (willen) identificeren terwijl als iemand je op straat om je identificatie vraagt je zeer waarschijnlijk zwaar verontwaardigd bent?

Er komt heus wel een zo’n identificatiesysteem/plicht, daar wordt al lang en hard aan gewerkt. De (ver)werking daarvan zal uitbesteed worden aan commerciële bedrijven, want dat is “normaal” tegenwoordig.
Het voordeel: (ik heb geen idee, maar ik hoor het graag)
Het nadeel: Al het andere

Zo’n vertrouwensloze online identificatie zou toch prima in een blockchain-achtig iets gegoten kunnen worden, al dan niet met registratie van de partijen die mijn identiteit hebben opgevraagd of vooraf toestemming geven voordat de identiteit gedeeld wordt.

Ik heb hier ook al eens een opmerking over geplaats. Je hebt ook best gelijk, maar het probleem is dat het nooit zo werkt als jij zou willen. Als voorbeeldje; ik sluit een telefoonabonnement af. Ik moet daar verplicht informatie voor opgeven die helemaal niets met telefoneren of het leveren van een dienst te maken heeft. Die informatie is vervolgens voor allerlei doeleinden beschikbaar waar ik geen controle of zeggenschap over heb. Het kan door een enorme hoeveelheid mensen (systemen) ingezien worden.

Ik ben best voorstander van een systeem waarbij ik kan aantonen dat ik voldoe aan bepaalde voorwaarden zonder dat ik daarbij ook de daadwerkelijke informatie ter beschikking stel. Daarnaast wil ik diezelfde technologie dan ook gebruiken om per geval goedkeuring te verlenen voor inzage in mijn data, bijvoorbeeld als ik een helpdesk bel dat die persoon op dat moment en voor een bepaalde tijd inzage heeft in mijn gegevens.

Dat gaat het nooit worden en dit soort ontwikkelingen wordt weer eenrichtingsverkeer.

Ja, je verliest een deel van je privacy

…en dat is nu juist het probleem. Je verliest iedere keer een “deel van je privacy”, net zolang to er niets meer van over is.

Dit heeft allemaal niet zo veel met het artikel te maken :)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198374/osom-ov1-privacytelefoon-gaat-niet-door-wordt-solana-saga-blockchainsmartphone.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.