Ouderenbond: betalen voor opnemen contant geld niet rechtvaardig

Ouderenbond: betalen voor opnemen contant geld niet rechtvaardig
Door Briolet: De ouderenbond is gewoon een belangenpartij en geven geen afgewogen mening.

Kosten moet je daar neerleggen waar ze gemaakt worden. Je kunt de kosten voor het verwerken van contant geld wel via andere bronnen, zoals hypotheekverstrekking, financieren, maar het is veel redelijker dit te koppelen aan het opnemen van het geld zelf.

De automaten vullen zich niet vanzelf. Ook voor de ruimte die zo’n apparaat inneemt moet worden betaald. En doordat dit nu nog vrijwel gratis gebeurd, kunnen de banken ook geen service bieden. En ze durven geen kosten te berekenen omdat ze bank zijn dat klanten naar een concurrent overstapt.

Het zou juist in het belang van de ouderen zijn als er voor elke transactie geld gevraagd wordt. Want als de pinautomaten geen kostenpost meer is en er aan pinautomaten verdiend kan worden, wordt het voor banken weer interessant om meer pinautomaten te plaatsen en wordt ook de beschikbaarheid van pinautomaten groter voor ouderen.

Jij werkt zeker bij een bank die het WEF-programma mee-opstelt en mee-uitvoert. Iedereen 24/7 digitaal gemonitord. CBDC, digitale EU-identiteit. Over belangengroepen gesproken…
Het zou in het belang van ouderen en van iedereen zijn als iedereen gelijk behandeld wordt. Dus dat je geen boete krijgt opgelegd als je contant betaalt.
De kosten voor digitaal geld zijn niet transparant, er worden enorme bedragen uitgegeven aan IT. Zolang dat niet duidelijk is, is er geen enkele reden om te veronderstellen dat contant geld duurder zou zijn dan digitaal geld. Om van de maatschappelijke kosten nog maar te zwijgen.
Prima als er digitale mogelijkheden zijn, maar niet ten koste van de mogelijkheid om aankopen te betalen met privacy en zonder speciale ‘extra’ boetes. Want ja, dit is gewoon een boete die banken in rekening willen brengen omdat ze ons gedrag willen beïnvloeden.
Wie gaan dat onderzoek uitvoeren? Als dat alleen ambtenaren van dat ministerie zijn dan weet je nu al dat de uitkomst is dat contant geld uitgefaseerd mag worden. Want dat ministerie doet, net als de rest van de regering, mee aan het WEF-programma, niet aan de democratie.

Bron: https://www.security.nl/posting/749849/Ouderenbond%3A+betalen+voor+opnemen+contant+geld+niet+rechtvaardig?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.