Overheid adviseert ondernemers basisprincipes veilig digitaal ondernemen

Overheid adviseert ondernemers basisprincipes veilig digitaal ondernemen

Het Digital Trust Center (DTC) van het ministerie van Economische Zaken roept ondernemers op om vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen toe te passen. Daarbij wordt er specifiek gepleit voor het maken van een uitwijk- en herstelplan en het anticiperen op systeemuitval met een “cyberincidentkaart”. Dat laat het DTC weten in een update over de ontwikkelingen in Oekraïne.

Volgens het DTC is er gezien de huidige situatie geen aanleiding om het dreigingsniveau te wijzigen. Wel adviseert de overheidsinstantie om de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen toe te passen om daarmee de kans op een cyberaanval te verkleinen. Het gaat dan om het inventariseren van kwetsbaarheden, het kiezen van veilige instellingen, het installeren van updates, het beperken van toegangsrechten en het voorkomen van malware.

Het DTC vraagt tevens speciale aandacht voor het praktisch voorbereiden op een incident door het maken van een uitwijk- en herstelplan en het anticiperen op systeemuitval met een “cyberincidentkaart“. Daarop staat wat er bij een cyberincident moet worden gedaan. Ook moet er een kaart worden geprint en ingevuld met telefoonnummers van derde partijen die bij het incident nodig zijn.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/748873/Overheid+adviseert+ondernemers+basisprincipes+veilig+digitaal+ondernemen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.