Overheid start nieuwe cybercampagne: Woensdag Ongehacktdag

Overheid start nieuwe cybercampagne: Woensdag Ongehacktdag

De overheid is een nieuwe bewustzijnscampagne gestart genaamd ‘Woensdag Ongehacktdag’, waarbij elke woensdag via VeiligInternetten.nl aandacht aan “cybersecure gedrag” wordt gegeven. “Neem op deze dag even de tijd om jezelf beter te beschermen tegen hackers. Check bijvoorbeeld elke woensdag een van je accounts of apps en stel tweestapsverificatie in!”, aldus een uitleg van de campagne.

De eerste tip gaat over het inschakelen van tweefactorauthenticatie, waarbij specifieke wordt uitgelegd hoe dit voor Facebook, Instagram, WhatsApp, Gmail en LinkedIn is te doen. Om gebruikers voor te lichten wordt gebruikmaakt van onder andere campagnevideo’s en bewustwordingscases in de vorm van sliders tot korte praktische tips. Woensdag Ongehacktdag is een initiatief van Alert Online en Veiliginternetten.nl en is mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid.Bron: https://www.security.nl/posting/772682/Overheid+start+nieuwe+cybercampagne%3A+Woensdag+Ongehacktdag?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.