Overheid waarschuwt Samsung-gebruikers met hoog risico voor gecompromitteerde beveiliging, cyberaanval

Overheid waarschuwt Samsung-gebruikers met hoog risico voor gecompromitteerde beveiliging, cyberaanval


Ben je een frequente smartphonegebruiker en in het bezit van een Samsung Galaxy toestel? Wees dan voorzichtig, want er zijn onlangs meldingen geweest van merkwaardige hacking incidenten. Sommige gebruikers hebben ongeautoriseerde toegang tot hun telefoon opgemerkt, terwijl anderen melding maakten van het verwijderen van foto’s. Bovendien hebben sommige gebruikers meegemaakt dat hun telefoon werd gewist. Daarnaast hebben sommige gebruikers meegemaakt dat de wachtwoorden en vingerafdrukken van hun telefoon werden gewist. Als je je in een soortgelijke situatie bevindt, lees dan verder voor meer informatie.

“Vol ongeloof staarde ik naar mijn telefoon. Het scherm bespotte me met een ontmoedigende boodschap: “Onjuiste PIN-code. Ik was zeker van mijn pincode, die ik in mijn geheugen had opgeslagen en nooit had veranderd. In een wanhopige poging gebruikte ik zelfs de vingerafdruksensor, maar het mocht niet baten”, zegt Ankita, een regelmatige Samsung Galaxy telefoongebruiker die vanochtend van haar telefoon werd afgesloten.

“De vraag bleef: Hoe kon iemand de PIN-code van mijn telefoon wijzigen zonder dat ik het wist? Mijn telefoon bevatte veel persoonlijke informatie, waaronder berichten en foto’s, waardoor het belangrijk was dat ongeautoriseerde toegang werd voorkomen. Omdat het gevoel van urgentie overheerste, ging ik online en controleerde de sociale media”, aldus Ankita.

“Terwijl ik de online forums afspeurde voor advies, liep er een rilling over mijn rug. Er doken berichten op over soortgelijke incidenten, wat duidde op een groeiende cyberdreiging. Het leek erop dat een nieuw soort hackers telefoons infiltreerde, PIN-codes manipuleerde en gebruikers de toegang tot hun eigen apparaten ontnam”.

Overheid waarschuwt
Ondertussen heeft het Indiase CERT-In departement, dat verantwoordelijk is voor het aanpakken van problemen op het gebied van cyberveiligheid, een waarschuwing met een hoog risico uitgegeven om gebruikers van Samsung Galaxy telefoons te informeren over mogelijke veiligheidsrisico’s voor hun gegevens. Het advies benadrukt de urgentie van het updaten van het besturingssysteem (OS) en de firmware om deze risico’s te minimaliseren.

In Samsung Mobile Android versies 11, 12, 13 en 14 zijn verschillende kwetsbaarheden ontdekt. Eén kwetsbaarheid stelt aanvallers in staat om het systeem te misbruiken, wat kan leiden tot diefstal van informatie, uitvoering van code en compromittering van het apparaat.

CERT-In vermeldde expliciet dat gebruikers die nalaten hun apparaten te updaten zichzelf blootstellen aan verhoogde hacking dreigingen. Hoewel Samsung patches heeft uitgebracht om deze kwetsbaarheden te verhelpen, is het cruciaal voor gebruikers, zoals Ankita en anderen die problemen ondervonden, om prioriteit te geven aan updates om hun apparaten te beschermen tegen mogelijke datalekken.

Voor niet-ingewijden verwijst cyberaanval naar pogingen om informatie te stelen, bloot te leggen, te wijzigen, uit te schakelen of te vernietigen via onbevoegde toegang tot computersystemen, mobiele telefoons, laptops en tabbladen.

Inbreuk op de beveiliging van het Parlement: Hoofdsamenzweerder Lalit Mohan Jha gearresteerd door de politie van Delhi

Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.