Overname van Nederlandse tak van T-Mobile door investeringsbedrijven is afgerond – IT Pro – Nieuws

Overname van Nederlandse tak van T-Mobile door investeringsbedrijven is afgerond – IT Pro – Nieuws

De overname van de Nederlandse tak van T-Mobile door de investeringsbedrijven Apax en Warburg Pincus is op donderdag afgerond. De investeringsbedrijven gaan nu samenwerken met de directie van de provider en zeggen de groei van het aantal klanten te willen stimuleren.

De merken van T-Mobile, naast T-Mobile zelf zijn dat Tele2, Ben en Simpel, blijven actief op de Nederlandse markt, schrijft T-Mobile. De provider zegt de ambitie te hebben om ‘betaalbare glasvezel’ aan te bieden aan ‘meer huishoudens in Nederland dan welke andere aanbieder’. Verder wordt ook het doel van de provider herhaald om glasvezelinternet ‘aan meer dan drie miljoen huishoudens’ te leveren, en wordt gesproken over het verbeteren van de klantenservice.

Er lijkt nog niet meteen veel te veranderen door de overname. Søren Abildgaard blijft ceo van T-Mobile Nederland. Olaf Swantee wordt voorzitter van de raad van commissarissen van de provider. Swantee heeft in het verleden verschillende hoge posities bekleed bij telecombedrijven. Zo was hij ooit ceo van de Britse provider EE.

Apax en Warburg Pincus maakten afgelopen september bekend de Nederlandse tak van T-Mobile te willen overnemen voor 5 miljard euro. Deutsche Telekom, een van de voormalige eigenaren van T-Mobile, wilde al langer van de Nederlandse provider af. Een week geleden gaf Tele2, de andere eigenaar van T-Mobile NL, goedkeuring voor de overname.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195082/overname-van-nederlandse-tak-van-t-mobile-door-investeringsbedrijven-is-afgerond.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.