‘Overname VMware door Broadcom kwam binnen twee weken tot stand’ – IT Pro – Nieuws

‘Overname VMware door Broadcom kwam binnen twee weken tot stand’ – IT Pro – Nieuws

Dan heb je misschien de laatste jaren niet echt goed gekeken naar waar VMware mee bezig is. Die zijn juist die on prem spullenboel aan ’t transformeren naar private cloud met exact die insteek: Cloud tools on prem.

Sowieso, als cash cow is de berekening niet zo best. De jaaromzet van VMware zit rond de 12 miljard, de winst zit grofweg op 2 miljard. Om 53 miljard terug te verdienen zou Broadcom meer dan 25 jaar moeten cashen. Dat is vooropgesteld dat de getallen zo blijven, wat natuurlijk niet gaat gebeuren als je er niet meer in gaat investeren (wat je niet doet met een cashcow). Dat is niet realistisch.

Daarnaast, wie denkt dat heel de wereld alleen maar in de cloud gaat zitten, die droomt. Zoals met alle trends en oplossingen in de enterprise IT zal het uiteindelijke model een hybride zijn tussen dingen die je beter in je eigen datacenter kunt draaien en dingen die je beter bij een cloud provider kunt beleggen. Plaats de zaken daar waar ze het best (lees: veiligst, meest performant, betrouwbaarst) tot hun recht komen.

Zaken als CIA Triad (In goed Nederlands: de BIV classificatie) van data en apps gaat daar een steeds grotere rol bij spelen. Waar kun je de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van je bedrijfsdata het best garanderen? Daar zal cloud zeker niet het standaard antwoord op zijn.

In dit licht heeft Broadcom VMware gekocht en ik denk dat ze daarmee een goede koop gedaan hebben. Maar zoals gezegd, of dat ook daadwerkelijk zo gaat zijn, kan de toekomst alleen maar uitwijzen. Voor alsnog geldt voor beide bedrijven business as usual want die overname gaat nog minimaal 6-12 maanden duren.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197334/overname-vmware-door-broadcom-kwam-binnen-twee-weken-tot-stand.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.