Overwatch 2 verschijnt 4 oktober in early access en wordt free-to-play – Gaming – Nieuws

Overwatch 2 verschijnt 4 oktober in early access en wordt free-to-play – Gaming – Nieuws

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober 2022 in early access. Dat maakt Blizzard Entertainment bekend tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase. Het gaat daarbij aanvankelijk om het pvp-gedeelte van de game. Overwatch 2 wordt free-to-play.

Overwatch 2 krijgt bij de release in ieder geval twee nieuwe speelbare helden, Sojourn en Junker Queen. Daarnaast krijgen enkele bestaande heroes een rework. De titel krijgt bij de early access-release op 4 oktober ook twee nieuwe maps: een die zich afspeelt in Toronto en een in de stad New York. De ontwikkelaar spreekt ook over een nieuwe gamemodus, Push. De releasedatum van het nieuwe pve-gedeelte, waarin spelers het gezamenlijk opnemen tegen computergestuurde vijanden, is niet bekend.

Blizzard maakt daarnaast bekend dat Overwatch 2 free-to-play wordt, waar het eerste deel nog een betaalde game was. De studio kondigt ook een Founder’s Pack aan, waarmee spelers van de eerste Overwacht een exclusieve icon, twee Epic-skins en andere extra’s krijgen. Spelers moeten de eerste Overwatch voor 23 juni in hun bezit hebben om de Founder’s Pack te krijgen.

Overwatch 2 werd in 2019 al aangekondigd en eerder dit jaar kwam de ontwikkelaar al met enkele nieuwe details. Het spel bestaat uit een pvp-gedeelte, dat lijkt op zijn voorganger, en een nieuw pve-gedeelte met een verhaal. Die twee delen komen apart uit.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197862/overwatch-2-verschijnt-4-oktober-in-early-access-en-wordt-free-to-play.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.