‘Pixel 7-serie krijgt zelfde displays als Pixel 6-serie’ – Tablets en telefoons – Nieuws

De Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro krijgen vermoedelijk vrijwel dezelfde displays als de Pixel 6-serie. Die hebben een 1080p en een 1440p-oled-display van Samsung met refreshrates van respectievelijk 90Hz en 120Hz.
Dat meldt 9to5Google op basis van zoektochten door de code van nieuwe display-drivers voor de telefoons. Volgens de redactie van de site is de C10-driver bedoeld voor de display van de Pixel 7, met de codenaam Cheetah. De Pixel 7 Pro krijgt de P10-driver en de telefoon heeft de codenaam Panther. Die codenamen heeft de site eerder ontdekt.
De C10-driver spreekt van een display met een resolutie van 1080 bij 2400 pixels en een refreshrate van 90Hz. De 7 Pro krijgt een display van 1440 bij 3120 pixels en een refreshrate 120Hz. De exacte displays die in de code genoemd worden, zijn de S6E3FC3 en S6E3HC3; identiek aan de Pixel 6-serie. Wel zou de display van de Pixel 7 een millimeter smaller en twee millimeter korter worden dan die van de Pixel 6.
Een meer wezenlijk verschil zou de vorm aannemen van een 1080p-modus voor de Pixel 7 Pro. In deze modus zou energie bespaard kunnen worden. De beeldkwaliteit wordt weer opgeschroefd met ‘DDIC scaling’, wat volgens de Google-site specifiek werkt op de S6E3HC3-display.
Google heeft de Pixel 7-serie al wel aangekondigd, maar er is nog niet heel veel over bekend. Het ontwerp is goeddeels hetzelfde als de 6-serie, met glazen achterkant en camerastrook. Beide Pixel 7-toestellen krijgen verder een tweede generatie Tensor-soc van Google. Volgens de techgigant moet deze chip bepaalde features verbeteren, zoals spraakherkenning, foto’s en video’s. De Pixel 7-serie komt dit najaar beschikbaar, tegelijkertijd met de Pixel Watch. Er is ook een goedkopere Pixel 6a onderweg.
Bron: https://tweakers.net/nieuws/197318/pixel-7-serie-krijgt-zelfde-displays-als-pixel-6-serie.html

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.