Play Store gaat apps verbergen die twee jaar geen update hebben gehad – Tablets en telefoons – Nieuws

Play Store gaat apps verbergen die twee jaar geen update hebben gehad – Tablets en telefoons – Nieuws

Is altijd wat jammer. Vooral omdat je ziet dat veel apparaten gewoon een recente Android versie kunnen draaien in de vorm van een custom rom a la LineageOS. Het is niet dat het niet kan, de fabrikant wil het gewoon niet. Tuurlijk zijn er ook apparaten die op de Android versie die ermee geleverd is draaien, die zo al niet te gebruiken zijn.

Ik heb hier zelfs een Galaxy Note 10.1, ding wordt volgens mij officieel ondersteund door Samsung tot Android 4.2, maar ik draai er Android 12 op. Het is niet snel, maar dat verwacht ik eigenlijk ook niet van 10 jaar oude hardware. En vooral omdat de techniek toen nog niet zo ver ontwikkeld was als nu, is het indrukwekkend dat het überhaupt werkt.

Recente apparaten, zoals de S9 series van Samsung, zitten nu vast op Android 10. Die dingen kunnen nog wel een paar jaar mee, en wat dat betreft mogen fabrikanten best gedwongen worden om dit soort geplande verouderdheid te stoppen. Zelfs Apple, degene die wil dat je elk jaar een nieuw apparaat koopt ‘bij wijze van’, ondersteunt hun iPhones langer dan 5 jaar.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195320/play-store-gaat-apps-verbergen-die-twee-jaar-geen-update-hebben-gehad.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.