PlayStation Plus-abo met streaming en extra games kost 17 euro per maand – Gaming – Nieuws

PlayStation Plus-abo met streaming en extra games kost 17 euro per maand – Gaming – Nieuws

Sony heeft drie vormen van abonnementsdienst PlayStation Plus gepresenteerd. Het abonnement komt in drie varianten: Essential, Extra en Premium, die 8,99, 13,99 en 16,99 euro kosten. Met het Extra-pakket kunnen spelers 400 PS4- en PS5-games downloaden.

De nieuwe abonnementen zijn vanaf juni te gebruiken, zegt Sony. Het bedrijf behoudt PlayStation Plus zoals dat nu bestaat, maar hernoemt dat naar PlayStation plus Essential. Spelers krijgen daarbij nog steeds twee gratis games per maand, cloudopslag voor savegames en online multiplayer. Ook de prijs van dat abonnement blijft met 8,99 euro hetzelfde.

Daarnaast komen er twee nieuwe abonnementen beschikbaar: PlayStation plus Extra en Plus Premium. Met Extra kunnen spelers games downloaden. Dat kan uit een selectie van 400 PS4- en PS5-spellen, zegt het bedrijf. Sony maakt nog niet bekend welke games daar allemaal bij zitten, maar spreekt over enkele relatief recente games. Het bedrijf noemt in ieder geval Death Stranding, God of War, Spider-Man, Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 en Returnal. Het Extra-abonnement kost 13,99 euro per maand of 100 euro per jaar.

Er komt ook een PS Plus Premium-abonnement beschikbaar voor 16,99 euro per maand of 119,99 per jaar. Daarmee kunnen spelers ook 340 games voor de PlayStation 3 streamen. Daarnaast komt er een ‘catalogus van geliefde klassiekers’ beschikbaar voor zowel streaming als downloads van games voor de originele PlayStation, de PS2 en de PSP. Verder is het mogelijk om trialversies te spelen om te kijken of een game voldoet aan de verwachtingen van spelers.

Het bestaande PlayStation Now-pakket verdwijnt. Gebruikers daarvan worden automatisch overgezet naar een Premium-abonnement zonder extra kosten.

Het was al langer bekend dat Sony aan een abonnementsmodel werkt voor de PlayStation. Eerder deze week kwamen details daarover al naar buiten. De Europese prijzen waren toen nog niet bekend. Met het abonnement hoopt Sony een tegenhanger te maken van Microsofts Game Pass voor de Xbox.Naam Inhoud Kosten
Plus Essential Twee maandelijkse downloads
Korting
Cloudopslag
Online multiplayer
€ 8,99 per maand
€ 24,99 per kwartaal
€ 59,99 per jaar
Plus Extra Alles van Essential
Downloaden van 400 games
€ 13,99 per maand
€ 39,99 per kwartaal
€ 99,99 per jaar
Plus Premium Alles van Essential en Extra
Downloaden van PS3-games
Downloaden en streamen van PSX-, PS2- en PSP-games
Trials van games
€ 16.99 per maand
€ 49,99 per kwartaal
€ 119,99 per jaar

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194970/playstation-plus-abo-met-streaming-en-extra-games-kost-17-euro-per-maand.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.